Medimagazin logo

MEÜ Tıp Fakültesi'ne organ nakli ruhsatı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Doku ve Organ Nakli Merkezi'ne bağlı Böbrek Nakli Ünitesi ile Karaciğer Nakli Ünitesi'ne, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat verildiği bildirildi
MEÜ Tıp Fakültesi'ne organ nakli ruhsatı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Doku ve Organ Nakli Merkezi'ne bağlı Böbrek Nakli Ünitesi ile Karaciğer Nakli Ünitesi'ne, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat verildiği bildirildi.


MEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, bugüne kadar yapılan organ nakillerinde başarı sağlandığı, bu nedenle MEÜ Tıp Fakültesi Doku ve Organ Nakli Merkezi'ne bağlı Böbrek Nakli Ünitesi ile Karaciğer Nakli Ünitesi'nin yönerge doğrultusunda 2005 yılında ruhsatlandırıldığı belirtildi. Merkeze bağlı Kalp-Akciğer Nakli Ünitesi ve Kemik Nakli Ünitesi açılmasına yönelik çalışmaların da devam ettiği ifade edilen açıklamada, konuyla ilgili olarak yarın saat 10.00'da Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu'nda bir basın toplantısı yapılacağı duyuruldu. 2002 yılında kurulan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Doku ve Organ Nakli Merkezi'nde bugüne kadar 6 adet başarılı böbrek nakli yapıldığı bildirilen açıklamada, "Ayrıca kadavradan organ nakline yönelik olarak 10 beyin ölümü deklare edildi ve bunlardan 3'ünde hasta sahipleri ikna edilerek bağış yapmaları sağlandı. Bu olgulara ait 6 böbrek, 3 karaciğer ve 6 kornea çıkarılarak organ bekleyen merkezlere gönderildi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde son 2 yıl içerisinde çok sayıda serbest doku transferi de başarıyla gerçekleştirildi" denildi.


İHA
meü
tıp
fakültesi'ne
organ
nakli
ruhsatı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir