Medimagazin logo

Acilciler acilen yardım istiyor

112 Acil Servis çalışanlarıyla ilgili yazılarımıza "Teşekkür eden" personel adına 'Acil yardım' çağrısı kıvamında bir mesaj geldi.
Acilciler acilen yardım istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
112 Acil Servis çalışanlarıyla ilgili yazılarımıza "Teşekkür eden" personel adına 'Acil yardım' çağrısı kıvamında bir mesaj geldi. Dedikleri şu: " Sevgili Savaş Abi. Bizler de 112'de çalışan personeliz. Yazılarınızı okuduk. Bahsettiğiniz tüm dertlere bizler de sahibiz, ama bu zorluklara alışmamıza rağmen en büyük üzüntümüz sağlık müdürlüklerinin bizlere yetim evlat muamelesi yapmasıdır.

Sorunlar ne?
Çünkü idari sıkıntılarımız hiçbir şekilde düzeltilmeye çalışılmayıp savsaklanıyor. Dertlerimizi anlattığımız amirler sorunlarımıza çözüm üretmiyor. 'Sorunlarınız ne?' diye sorarsanız yetersiz insani çalışma ortamları, yetersiz ilaç ve sarf malzemesi, ambulans, personel, donanım vb.

Diyorlar ki...
Sizden isteğimiz, yazılarınızda bunlara da değinmeniz ve bu sorunlar üzerinde biraz daha durmanız. Gerek toplumun gerekse siyasilerin bu konular hakkında bilgi edinip var olan yanlışları görmelerine yardımcı olmanız."

Galeria 112 noktası kapanıyor
Bu arada ilginç bir gelişme oldu. Ataköy Galeria'da 112 Acil' e ayrılmış bir odanın çarşı yönetimince boşaltılacağı ve o bölge üzerinde ilk yardım çalışmalarının aksayacağı yolunda bilgiler geldi.

Olur mu hiç?
Buna karşı çıkan ve üzülen 112 yöneticileri fikrimi sorup, "Yapılan yanlış değil mi?" dediler. Evet yapılan yanlış gerçekten de. Ama ta başından yanlış. Devletin çok önemli bir kurumunun hayati önem taşıyan birimi nasıl olur da özel sektöre ait bir yerde konuşlandırılır. Koskoca İl Sağlık Müdürlüğü, koskoca Bakanlık 112 Acil Servisi'nin söz konusu bölgede hizmet verecek ekipleri için devlete ait bir yer tahsis edemez mi?

Çaylı sohbet
Sanırım sağlık müdürümüze kısa bir ziyaret yapmanın, çay kahve içimi sırasında dertleşip, konuşmanın zamanı geldi. Çayın altını sıcak tut müdür bey, yakında ziyaretine geliyorum kısmetse.

Sabah / Savaş Ay
acilciler
acilen
yardım
istiyor
Yorum (2)
mevlüde YANER (HELVACI)
Birbirlerine saygı ve sevgisi olmayan insanlar; sağlıklı bireylere değer vermeyen, yaşlılara, hastalara, bakıma muhtaç insanlara ve emeğe değer vermezler. Çok iyi bir konuya değinmişsiniz. Kaleminize sağlık. Sevgili Hocam, Ben Çukurova Üniversitesi Sağlık Meslek Lisesinden 1982 yılında mezun oldum. Şu anda Balcalı Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalına bağlı Algoloji Bilim Dalında görev yapmaktayım. Umarım beni hatırladınız.
0
Cevapla
Kemal Dursun
‘’ Birbirlerine saygı ve sevgisi olmayan insanlar; sağlıklı bireylere değer vermeyen, yaşlılara, hastalara, bakıma muhtaç insanlara ve emeğe değer vermezler.’’ Mevlüde YANER (HELVACI) (Hemşire) hanımın ,yorumuna benzer bir yorumu ,geçen seneler, üniversite tercih günlerinde , rehberlik hocasının televizyon da yaptığı değerlendirmeyle bire bire bir örtüşdüğünü gördüm. Geçmiş seneler de üniversite sınavına girip makina mühendisliğinde okumak isteyen genç'in, tıp'a girecek kadar yüksek puan alınca ,ailesi tarafından bu puana yazık edersin tıp'ı tercih et diyerek çoçuklarına yapmış oldukları baskı aklıma geldi. Sağlıklı bireyleri sevmeyenlerin , bu sektörü puanım yüksek heba olmasın mantığı güderek tercih etmeleri ne kendisine , ne hastalara ne de hasta yakınlarına fayda sağlar …
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir