Medimagazin logo

Bodrum Devlet Hastanesi yenileniyor

Bodrum Devlet Hastanesi'nde modernizasyon çalışmaları başladı. Hastanenin acil servisi, ameliyathaneleri ve hasta servisleri yenileniyor
Bodrum Devlet Hastanesi yenileniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bodrum Devlet Hastanesi'nde modernizasyon çalışmaları başladı. Hastanenin acil servisi, ameliyathaneleri ve hasta servisleri yenileniyor.


Bakanlığın çıkardığı 9.9 trilyonluk ödenek ile üç ameliyathane, acil servis ve üç hasta servisi daha modern ve steril hale getirilecek.

Hastanenin acil servisi tadilat nedeniyle diyaliz servisine taşındı. Acil hastalarına müdahale burada yapılıyor. Ameliyathaneler de eski kötü durumundan kurtarılıyor.


Üç ameliyathaneye steril ortamı koruyan laminer hava akımlı ikişer oda yapılırken, duvar boyaları dökülen ameliyathaneler anti bakteriyel ve antistatik boyalarla boyanacak. Bu boyalar acil serviste de kullanılacak.


Ameliyatlar ise bir süreliğine askıya alınacak. İsteyenler Milas ve Muğla devlet hastanelerinde ameliyatlarını yaptırabilecek. Apandisit, kanamalı hasta, açık kırık, kalp sesi kesilen çocuklarda sezaryen gibi acil ameliyatların yapımına ise devam edilecek.


Hastaların daha iyi şart ve ortamlarda bulunabilmeleri için üç serviste yenileme çalışmaları yapılacak. Şimdilik bir servis tadilata alındı. Diğer iki servisten biri acil için, diğeri ise hastalar için kullanılıyor.


Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuz Şahin üç ayda tamamlanması planlanan modernizasyon çalışmasından sonra hastanenin hiçbir eksiğinin kalmayacağını söyledi.

İHA
bodrum
devlet
hastanesi
yenileniyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir