Medimagazin logo

İşte en değerli yeni yıl hediyesi

1996 yılından bu tarafa kalbinden rahatsız olan, 1.5 yıldan beri de kalp nakli bekleyen Müşerref Parmaksız ile kendisine uygun karaciğer nihayet bulunan Hepatit B hastası Vehbi Tüfekçi, yeni yıla yeni organlarıyla girmenin mutluluğunu yaşıyor
İşte en değerli yeni yıl hediyesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
1996 yılından bu tarafa kalbinden rahatsız olan, 1.5 yıldan beri de kalp nakli bekleyen Müşerref Parmaksız ile kendisine uygun karaciğer nihayet bulunan Hepatit B hastası Vehbi Tüfekçi, yeni yıla yeni organlarıyla girmenin mutluluğunu yaşıyor.

Her 2 hastaya Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonlarla organ nakli yapıldı.
Edinilen bilgiye göre, beyin kanaması geçiren ve Bozyaka Semti'ndeki İzmir Eğitim Hastanesi'ne kaldırılan Rima Ekin'in (39) yakınları, beyin ölümü gerçekleşen hastalarının organlarını bağışlama kararı aldı. Kararın ardından harekete geçen EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi, Ekin'in kalp ve karaciğerini nakil için alarak hastaneye getirdi. Donör Ekin'in kalbi, 1996 yılından bu tarafa kalp hastası olan ve 1.5 yıldan bu tarafa nakil bekleyen 2 çocuk annesi Müşerref Parmaksız'a (54), karaciğeri ise 2 aydan beri nakil bekleyen Hepatit B hastası Vehbi Tüfekçi'ye (45) nakledildi. Karaciğer naklini Doç. Dr. Murat Kılıç, Kalp naklini ise Prof. Dr. Mustafa Özdağlı başkanlığındaki ekipler gerçekleştirdi.


Bir ilaç firmasında satış müdürü olarak görev çalışan Şevki Parmaksız, eşi Müşerref Parmaksız'ın Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nden emekli memur olduğunu belirterek, "1996 yılından bu tarafa kalp rahatsızlığı var. Kalp krizi geçirdi. Mitral kapak yetmezliği sorunu vardı. 5 yıl önce tamir oldu. Sorun devam edince 1.5 yıl önce kalp nakli yapılmasına karar verildi. Uygun donör bulunduğu için çok mutluyuz. Eşime yeni yıl hediyesi gibi oldu" dedi.


Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği yaşayan 6 çocuk babası Nevşehirli Vehbi Tüfekçi ise, "3 ay önce nakil yapılmasına karar verildi. Çok acı çekiyordum. Şimdi çok mutluyum. İnşallah yeni yıla sağlığıma kavuşmuş olarak gireceğim" diye konuştu.
Tüfekçi ve Parmaksız'ın eşi Şevki Parmaksız, organları bağışlanan Rima Ekin'in yakınlarına da teşekkür etti.


İHA
i̇şte
en
değerli
yeni
yıl
hediyesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir