Medimagazin logo

Türkiye’nin bilim politikasını Çankaya belirleyecek

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), kasım ayında gerçekleştireceği uluslararası toplantıda, üniversiteleri masaya yatıracak. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınav sisteminden üniversitelerde eğitim-öğretime kadar her konunun inceleneceği toplantıda üniversitelerin fotoğrafını çekeceklerini anlattı
Türkiye’nin bilim politikasını Çankaya belirleyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), kasım ayında gerçekleştireceği uluslararası toplantıda, üniversiteleri masaya yatıracak. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınav sisteminden üniversitelerde eğitim-öğretime kadar her konunun inceleneceği toplantıda üniversitelerin fotoğrafını çekeceklerini anlattı.

Teziç, ‘Bu fotoğraf duvara asmak için değil. Ondan sonra nasıl adım atılacağının, Türk yükseköğretiminin yasal düzenlemesinin çerçevesini oluşturur’ diye konuştu.

Üniversitelerin dünü ve bugünü

Gündemlerinde iki önemli toplantı bulunduğunu beliretn Teziç, bunların birinin 2005 Kasım diğerinin ise 2006 Şubat ayında yapılacağını söyledi. Kasım ayında gerçekleştirilecek toplantının uluslararası olacağını ifaden eden Teziç, toplantıya ABD ve Avrupa’daki üniversitelerden 12 akademisyenin katılacağını anlattı. Toplantıda, ‘üniversitelerin dününün, bugününün ve geleceğinin’ ele alınacağını vurgulayan Teziç, ayrıca üniversitelerin dünya üniversiteleriyle de karşılaştırılacağını ifade etti.

Mevcut sistem sorgulanacak

‘Kendimize özgü yüksek öğretim modelimiz olmalı’ diyen Teziç, şöyle konuştu:

‘Türk üniversiteleri yabancılar tarafından nasıl değerlendiriliyor, onlar Türk yükseköğretimini nasıl görüyor? Türk yükseköğretimi nasıl olmalı, bizim kendimize özgü yükseköğretim modelimiz nasıl olmalı? Toplantıda, mevcut sistemimizi masaya yatırarak sorgulayacağız. Çünkü, hiçbir modeli kopya etmeden bir model ortaya koymak gerekiyor.’

YÖK Başkanı Teziç, Şubat 2006’da da ‘Türkiye’nin bilim politikasını belirlemek’ üzere Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında, rektörlerin katılımıyla Çankaya Köşkü’nde bir toplantı düzenleneceğini bildirdi.

Star
türkiye&#8217
nin
bilim
politikasını
çankaya
belirleyecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir