Medimagazin logo

Mersin'e radyoterapi merkezi

Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murtaza Büyükkınacı, haftaya temeli atılacak Radyoterapi Merkezi sayesinde her yıl bin 500 kanser hastasının tedavi için başka illere gitmekten kurtarılacağını söyledi
Mersin'e radyoterapi merkezi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murtaza Büyükkınacı, haftaya temeli atılacak Radyoterapi Merkezi sayesinde her yıl bin 500 kanser hastasının tedavi için başka illere gitmekten kurtarılacağını söyledi.


Büyükkınacı, Mersin'deki sağlık kurumlarına yılda yaklaşık bin 500 kanser teşhisli hastanın tedavi için başvurduğuna dikkat çekerek, "Bu yoğun rakama rağmen Mersin'de bu hastalara tedavi imkanı sunamıyorduk. Ancak Sağlık Bakanlığı ve Mersin Valiliği'nin verdiği destekle hastalarımızı Mersin'de tedavi ederek onları hem manen hem de madden sıkıntıdan kurtarmak istiyoruz. Bu konuda ihtiyaç duyduğumuz Radyoterapi Merkezi'nin temelini haftaya atacağız. Mersin'de kanser tedavisi için her yıl yaklaşık bin 500 kişiyi Adana, Ankara ve diğer illere gitmekten kurtaracağız. Sağlık hizmetini halkın ayağına getireceğiz" dedi.

Büyükkınacı, Radyoterapi Merkezi binasının Mersin Devlet Hastanesi bünyesinde yapılacağını ifade ederek, "Mersin Radyoterapi Merkezi en geç 5 aylık süre sonrasında sağlık hizmeti verebilecek konuma gelecek ve bina yapım maliyetinin inşaat olarak yaklaşık 500 milyar liraya mal olacak" diye konuştu.

İHA
mersin'e
radyoterapi
merkezi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir