Medimagazin logo

Salihli Devlet Hastanesi’nin 15 yıldır yapımı süren yeni ameliyathaneleri hizmete girdi

Nüfusun yoğun olduğu bir yörede ve merkezi konumda bulunması nedeniyle her yıl yüzbinlerce hastaya hizmet verilen, binlerce ameliyatın gerçekleştirildiği Salihli Devlet Hastanesi, 15 yıldır yapımı süren ek inşaatın tamamlanmasıyla yeni ameliyathanelerine kavuştu
Salihli Devlet Hastanesi’nin 15 yıldır yapımı süren yeni ameliyathaneleri hizmete girdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Nüfusun yoğun olduğu bir yörede ve merkezi konumda bulunması nedeniyle her yıl yüzbinlerce hastaya hizmet verilen, binlerce ameliyatın gerçekleştirildiği Salihli Devlet Hastanesi, 15 yıldır yapımı süren ek inşaatın tamamlanmasıyla yeni ameliyathanelerine kavuştu.

Alınan bilgiye göre, Manisa’ya bağlı ilçelerin yanı sıra güzergâhta meydana gelen kazalar nedeniyle geçen yıl 370 bin hastanın kaydının yapıldığı Salihli Devlet Hastanesi’nde, aynı dönemde 4 binin üzerinde ameliyat gerçekleştirildi. Bir yandan yapımı süren ek binanın inşaat nedeniyle kapasitesini zorlayarak hasta kabul eden devlet hastanesi, inşaatın 15 yıl sonra tamamlanmasıyla modern tesislere kavuştu.

Manisa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Yurttaş, yaptığı açıklamada, Manisa’nın yapı ve iç donanım olarak en modern ameliyathanelerine sahip olduklarını kaydederek, aynı anda 5 ameliyatın yapılabileceğini bildirdi. Dr. Yurttaş, “Amacımız devlet hastanemizi her geçen gün güzelleştirmek ve kaliteyi arttırmaktır. Bu doğrultuda Manisa Devlet Hastanesi’nin İSO 9000 kalite belgesi ile belgelendirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.

Yurttaş, 2004 yılı içerisinde 370 bin hastaya bakıldığını, bunlardan 4 binine cerrahi müdahale yapıldığını belirterek, şunları kaydetti: “Hastanemizin ek bina inşaatı yaklaşık 15 yıldan beri devam ediyordu. Artık ek bina içindeki ameliyathanelerimiz hizmete girmiş bulunmaktadır. Gelişen teknolojinin son sistem cihazları ile donatılan ameliyathanelerimizin salonlarından başka 7 yataklı cerrahi yoğun bakımı, sterilizasyon odaları, ameliyata hazırlık odaları, personel dinlenme odaları ve depolar da binamızda yer almaktadır. Manisa’nın en çok hasta bakan ve en çok ameliyat yapan hastanesi olarak hizmet yarışındayız. Hastanemizi her geçen gün güzelleştirmek ve kaliteyi arttırmak için çalışıyoruz.’’
Zaman

salihli
devlet
hastanesi&#8217
nin
15
yıldır
yapımı
süren
yeni
ameliyathaneleri
hizmete
girdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir