Medimagazin logo

Doğubayazıt'taki hayali ilaç operasyonunda 20 öğretmen gözaltına alındı

Doğubayazıt'taki ilaç vurgununda, 20 öğretmenle birlikte gözaltı sayısı 70'e çıktı
Doğubayazıt'taki hayali ilaç operasyonunda 20 öğretmen gözaltına alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Doğubayazıt'taki ilaç vurgununda, 20 öğretmenle birlikte gözaltı sayısı 70'e çıktı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde son yılların en büyük sahte reçete operasyonu büyüyor. Doğubayazıt'ta organize suç örgütü oluşturan doktor ve eczacıların işbirliği neticesinde, doktorların para karşılığı anlaştıkları vatandaşların yeşil kartlarına hayali ilaç yazıp eczacılara yönlendirdiği, eczacıların ise satmadıkları ilaçlar karşılığında devletten trilyonları bulan kazanç elde ettikleri tespit edilmişti.

Sorguları devam eden 50 zanlının ifadeleri sonrasında düzenlenen operasyonlarda dün Doğubayazıt ve Ağrı'daki çeşitli okullarda görev yapan 20 öğretmen de gözaltına alındı, haklarında soruşturma başlatıldı. Öğretmenlerin de sağlık karnelerine fazla ilaç yazılmasına göz yumup bunun karşılığında eczacılardan komisyon aldıkları belirtildi.

TRİLYONLARCA ZARAR

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, devam eden operasyonlar kapsamında 20 öğretmenin daha gözaltına alındığını doğruladı. Vurgunun boyutunun her geçen saat büyüdüğünü belirten Vali Akpınar, "Gözaltındaki zanlıların sorguları vurgunun boyutunu iyice büyütüyor. Zanlılar, vatandaşlarla anlaşarak yeşil kartlarına hayali ilaç yazıp karşılığında devletten haksız kazanç temin etmişler. Devletin maddi zararı trilyonları buluyor. Operasyon devam ediyor" dedi. Akpınar, haklarında inceleme başlatılan öğretmenlerin de vatandaşın gözyumduğu sahtekârlığa ortak olduklarını belirtti.

Sabah
doğubayazıt'taki
hayali
ilaç
operasyonunda
20
öğretmen
gözaltına
alındı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir