Medimagazin logo

SSK ve Bağ-Kur’lunun hastane borçları siliniyor

SSK, Bağ-Kur ve yeşil kartlıların Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere bulunan ve yıl sonuna kadar ödenmemiş olan borçları silinecek.
SSK ve Bağ-Kur’lunun hastane borçları siliniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK, Bağ-Kur ve yeşil kartlıların Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere bulunan ve yıl sonuna kadar ödenmemiş olan borçları silinecek.

2006 bütçesi görüşülürken AK Partili milletvekilleri tarafından verilen önerge çerçevesinde 31 Aralık 2005’e kadar ödenmemiş söz konusu borçların silinmesi kabul edildi. Önergeyle ayrıca Emekli Sandığı’na bağlı dul ve yetimlerin yine 31 Aralık 2005’e kadar olan borç ana para ve faizlerinin de silinmesine hükmediliyor. Bütçede ayrıca 12 Ekim 2004’ten önce yapılan ve kullanım izni alamayan yapılara, elektrik ve su hizmeti götürülmesine imkan tanıyan bir düzenlemeye de yer verildi. 2006’da en yüksek devlet memuru maaşına yüzde 5,1, en düşük memur maaşına yüzde 19,9 zam yapılması öngörülen bütçeye göre ortalama memur maaşına yüzde 12,7 oranında zam yapılacak. En düşük memur maaşı ocakta 595 YTL’ye, temmuzda ise 650 YTL’ye ulaşacak.

Görüşmelerine 25 Aralık Pazar günü başlanan 2006 bütçe görüşmeleri dün sabaha karşı tamamlandı. Buna göre 2006’da devletin gideri 174,9 milyar YTL, geliri ise 160,9 milyar YTL olacak. Verilmesi öngörülen 14 milyar YTL açık, net borçlanma hasılatı ile karşılanacak. 2006 enflasyonu yıl sonu itibarıyla TÜFE ve TEFE’de yüzde 5 seviyesine çekilecek. Faiz dışı fazla hedefi geçen dönemde olduğu gibi yüzde 5, tüm kamu sektörü için ise yüzde 6,5 olarak öngörülüyor. ‘Milli Bütçe Tahmin Raporu’na göre de gayri safi milli hasılanın 2006’da yüzde 5 oranında artması öngörülüyor. Toplam kaynakların sabit fiyatlarla yüzde 4,9 oranında artacağı, sabit sermaye yatırımlarındaki artışın ise yüzde 8,7 olacağı tahmin ediliyor. Tüketimin sabit fiyatlarla yüzde 4,2 oranında artması öngörülürken, bu oranın kamu tüketiminde yüzde 5,2, özel tüketimde ise yüzde 4,1 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Gelecek yıldan itibaren üç yıllık olarak uygulanacak bütçe tasarısının Meclis’teki görüşmeleri sırasında IMF ile belirlenen temel büyüklüklerde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Zaman
ssk
ve
bağ-kur&#8217
lunun
hastane
borçları
siliniyor
Yorum (1)
Görüş
1. Öncelikle Tıbbi Genetik anabilim dalının ismi KLİNİK GENETİK olarak düzeltilmelidir. 2. Dahili bilimler içinde yer alması nedeniyle Tıp doktoru olmayan öğretim üyelerinin Tıbbi Genetik abd da görev alması sıklıkla (ve çoğu zaman haklı nedenlerle)eleştirilmektedir. Tıbbi Genetik den KLİNİK genetiğe geçiş bu sorunu çözecektir. 3. Klinik genetik abd görev alacak hekim arkadaşların genetik de TIPTA UZMANLIK yapması şart olmalıdır. TUS u kazanamayıp bir şekilde Tıbbi Biyoloji veya Tıbbi Biyoloji & Genetik veya Genetik abd larında doktora yapmış olanlar da bu bölümde öğretim üyesi olarak görev almamalıdır. 4. Acilen Klinik Genetik Board sistemine geçilmelidir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir