Medimagazin logo

Diş hekiminin başarısı

Berlin'de yaşayan Türk Diş Hekimi İsmail Özkanlı, dünyada bir ilke imza attı. Çörek otu yağını diş eti ve ağız tedavisinde kullanan Özkanlı, bu alandaki profesörlük tezini 3 ay sonra tamamlayacağını söyledi
Diş hekiminin başarısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Berlin'de yaşayan Türk Diş Hekimi İsmail Özkanlı, dünyada bir ilke imza attı. Çörek otu yağını diş eti ve ağız tedavisinde kullanan Özkanlı, bu alandaki profesörlük tezini 3 ay sonra tamamlayacağını söyledi.


Diş Hekimi İsmail Özkanlı, "Dünyada bu alanda ilk defa ben denemeler yaptım. Ağız tedavisinde yan etkisi olmayan ilaçların bulunması çok önemli" dedi. Şu ana dek ağız hastalıklarında kortizon kullanıldığını aktaran Özkanlı, kortizonun vücut için çok zararlı olduğuna dikkat çekti.

Artık daha çok alternatif tıptan faydalanıldığını vurgulayan Özkanlı, "Ağız iltihaplarını, uçukları ve diş eti çekilmelerini çörek otu yağıyla iyileştiriyoruz. Şu ana dek yaptığım deneylerde hastalarda yüzde 80'i iyileşti" şeklinde konuştu. Özkanlı, çörek otuyla tedavinin hala hastalar üzerinde denendiğini kaydederek, "Hastalar üzerinde denemeler yapıyoruz. Bu tedavinin yan etkisi olmadığı hastalara rahatlıkla uygulayabiliyoruz. Bu konuda şu an profesörlük tezimi hazırlıyorum. Şu anda 'afte' dediğimiz uçuk ve benzeri ağız hastalıkları ile ilgili denemeler yapıyoruz. Dilin üzerindeki uçuklar bir hafta boyu ağrı yapıyor. Çörek otu yağı ile bir hafta sonra ağrılar bitiyor, 2 gün içerisinde uçuk ya da benzeri ağız hastalıkları da geçiyor. Bu hastalık normalde 1 ila 3 hafta sürüyor. Bu alanda, dünya çapında çeşitli denemeler yapıldı. Amerika'da kanser enstitüsünde de denemeler gerçekleştirildi. Hastaların yüzde 80'inde 4 hafta içersinde kanser tedavi edildi. Bundan sonra Berlin'de Charitte Hastanesi'nde denemeler yapıldı. Ağız üzerinde bunu ilk tecrübe eden benim. Hamile ve süt veren kadınlarda sık rastlanan diş eti çekilmesi hastalıklarına karşı da bunu kullanabileceğiz. Araştırmalar şu an sona erdi. Tüm bulguları 3-4 aya kadar İngilizce bir kitapta toplamam lazım. Bunu daha sonra Türkçe'ye de çevireceğim" şeklinde konuştu.


Özkanlı çörek otu yağının sadece Mısır'da yetişen çörek otundan elde edildiğine vurgu yaparak, bu yağın daha önce Almanya Federal Sağlık Bakanlığı'na gittiğini, laboratuarlarda yapılan testler sonucu yağa tescil verildiğini söyledi. Özkanlı, Mısır'da yetişen çörek otunun Türkiye'de yetişenden farklı olduğunu ve Türkiye'de üretilenin etki sağlamadığını da sözlerine ekledi
Almanya'da tüm eczanelerde satılan ilacın tüm iltihapları yok ettiği bildirildi.

İHA
diş
hekiminin
başarısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir