Medimagazin logo

Yoldaki yaralıya bakmayan doktor TCK'lık

Doktorlar artık tatilde de rahat olamayacaklar. Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Gündüz doktorların yeni Türk Ceza Kanununun (TCK) 83 ve 98’inci maddeleri konusunda bilgi verdi
Yoldaki yaralıya bakmayan doktor TCK'lık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Doktorlar artık tatilde de rahat olamayacaklar. Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Gündüz doktorların yeni Türk Ceza Kanununun (TCK) 83 ve 98’inci maddeleri konusunda bilgi verdi. Örneğin tatile çıkan bir doktor arabasıyla giderken yolda bir kaza gördü ve müdahale etmedi. Bu durumda doktorun TCK’nun 98’inci maddesinde düzenlenen yardım veya bildirim yükümlülüğünü yerine getirilmemesi suçunu işlemekten yargılanabilecek.

Ayrıca denizlerde boğulma olaylarında görev yapan bir cankurtaran ya da bir yüzme hocası görev bölgesinde gerçekleşen yaralanma ve ölme olaylarından bu madde uyarınca bu madde sorumlu tutulabilecek.Gündüz,kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi konusundaki yeni TCK’nin 83’üncü maddesini de anlattı.Bu maddeye göre de,bir doktor, hasta varken,ilgilenmiyorsa,ve hasta bu nedenle ölürse doktor bu madde uyarınca yargılanacak.Gündüz,ancak doktorun başka bir görevde olduğunu kanıtlaması halinde yargılamadan kurtulacağını belirtti.

Posta
yoldaki
yaralıya
bakmayan
doktor
tck'lık
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir