Medimagazin logo

Hem doktor hem eczacı olunca "haksız rekabet yarattığı" iddia edildi

Kayseri'de tıp fakültesi mezunu Dr. Ümit Köroğlu, eczane açınca 'haksız rekabet yarattığını' iddia eden Kayseri Eczacı Odası ile anlaşmazlığa düştü.
Hem doktor hem eczacı olunca "haksız rekabet yarattığı" iddia edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kayseri'de tıp fakültesi mezunu Dr. Ümit Köroğlu, eczane açınca 'haksız rekabet yarattığını' iddia eden Kayseri Eczacı Odası ile anlaşmazlığa düştü.

Kayseri'de bir doktor, ikinci üniversite olarak eczacılık fakültesini bitirip eczane açtı. Ancak tabelasına '"doktor" unvanını da yazınca, Kayseri Eczacı Odası ile anlaşmazlığa düştü. Mimarsinan Mahallesi'nde açtığı eczaneyle vatandaşa hizmet vermeye başlayan Dr. Ümit Köroğlu (41), yaptığı açıklamada, doktor olmasına rağmen eczacılık yapmayı tercih ettiğini söyledi. Kendisinin hem tıp fakültesi hem eczacılık fakültesi mezunu olduğunu, ancak bunu insanlara açıklamakta zorlandığını ifade eden Köroğlu, fizik mühendisliğinden makine mühendisliğine kadar çeşitli fakültelere girip çıktığını anlattı.

AFTAN YARARLANDI
Köroğlu şöyle devam etti: "1983'te Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne kayıt yaptırdım ama 6 ay devam ettikten sonra okulu bıraktım. Daha sonra tekrar üniversite sınavına girip, 1984'de makine mühendisliği bölümünü, 1985'de fizik mühendisliği bölümünü kazandım, ancak 2 bölüme de kayıt yaptırmadım. 1989 yılında ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanıp, 1995'te mezun oldum. Mezun olduktan sonra, daha önce okullarına devam etmeyenler için af getirildi. Aftan yararlanarak, eski okuluma yeniden devam edip eczacılık fakültesini de 2001'de bitirdim." Mezun olduktan sonra hiç doktorluk yapmadığını, eczacılık yapmaya karar verdiğini ifade eden Köroğlu, asıl amacının, tıpta kardiyoloji ihtisası yapmak olduğunu, ancak bir doktorun eczacılık yapmasının, insanlara daha faydalı olabileceğine inandığı için kendi işyerini kurduğunu kaydetti.

HAKSIZ REKABET İDDİASI
Köroğlu'dan eczanenin levhasında ve evraklarında doktor unvanını da kullanmasının Eczacılık Kanunu'nun Deontoloji Tüzüğü'ne aykırı olduğu ve haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle Kayseri Eczacılar Odası tarafından unvanının silinmesi istendi. Köroğlu ise, konunun çözümü için Rekabet Kurulu'na başvurduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Eczacı odası yetkilileri, işyeri levhamda 2 unvanımı kullanmanın haksız rekabete girdiğini belirttiler. Yaptığım araştırmada, bu konuda yasal bir engel olmadığını öğrendim. Anlaşmazlığın çözümü için Rekabet Kurulu'na başvurduk. Kurulun kararına göre de durum netleşecek."

Sabah
hem
doktor
hem
eczacı
olunca
"haksız
rekabet
yarattığı"
iddia
edildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir