Medimagazin logo

Akdağ :Katı bir mecburi hizmet uygulaması yapmayı düşünmüyoruz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçmişte olduğu gibi katı bir mecburi hizmet uygulaması yapmayı düşünmediklerini belirterek, "Teşvik edilmiş, kolaylaştırılmış, ücretlerin daha fazla ödendiği, en mahrum bölgelerde daha kısa süreli çalışmayla gerçekleştirilebilecek bir yükümlülük gündeme gelebilir mi? Eğer ihtiyaçlarımızı karşılayamazsak gelebilir" dedi
Akdağ :Katı bir mecburi hizmet uygulaması yapmayı düşünmüyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçmişte olduğu gibi katı bir mecburi hizmet uygulaması yapmayı düşünmediklerini belirterek, "Teşvik edilmiş, kolaylaştırılmış, ücretlerin daha fazla ödendiği, en mahrum bölgelerde daha kısa süreli çalışmayla gerçekleştirilebilecek bir yükümlülük gündeme gelebilir mi? Eğer ihtiyaçlarımızı karşılayamazsak gelebilir" dedi.


Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde, "Hemşireler Günü" nedeniyle düzenlenen töreninin ardından, çıkışta gazetecilerin sağlık personeline yönelik zorunlu hizmet uygulamasına ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, Türkiye'nin hekim sayısının Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa bölgesiyle kıyaslandığında çok yetersiz olduğuna dikkat çekti ve bu ülkelerin içinde Gürcistan, Arnavutluk ve Ermenistan gibi ülkelerin de bulunduğunu vurguladı. Akdağ, "52 ülke var ve biz hekim sayısı bakımından 52.'yiz" dedi.


Eleman temininde güçlük çekilen yöreler için sözleşmeli, çakılı personel uygulamasını getirdikleri belirten Akdağ, bununla, hekim dışı sağlık personeli açısından çok güzel bir başarı elde ettiklerini ifade etti. Bu bölgelere yaptığı ziyaret sırasında, bu sağlık personelinin neredeyse ikiye katlandığını gördüğünü bildiren Akdağ, "Büyük bir hevesle çalışıyorlar. Ücretleri de oldukça dolgun. Halkımıza da çok güzel hizmet veriyorlar. Pratisyen hekim arkadaşlar için de bu uygulama olumlu sonuçlar getirdi. Ama eksikler var. Tam arzuladığımız noktada hekim ihtiyacımızı Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da, Orta Anadolu'nun kuzeyi, hatta Akdeniz'in dağlık ilçelerinde istediğimiz oranda karşılayabilmiş değiliz" diye konuştu. Akdağ, ülkede hekim açısından hem bir dengesiz dağılım hem de mutlak anlamda hekim yetersizliği bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:


"Ben bunu konuştuğum zaman bazıları buna karşı çıktı. Ama ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak hekim sayımızı artırıcı tedbirleri de şimdiden almamız lazım. Bizim görevimiz Hükümet olarak, Sağlık Bakanı olarak benim görevim vatandaşıma ihtiyacı olduğu yerde hekim istihdamı sağlamaktır. Sözleşmeli, çakılı personel uygulaması ile uzman hekimlerimize 3.5 milyar liraya yakın aylık, sabit maaş ödüyoruz. Bunun üzerine de döner sermaye katkı payları ödüyoruz. Bu katkı payları bazın 3.5 milyarı da geçiyor. Bununla yeterince ihtiyaçlarımızı karşılayamazsak başka tedbirler de almak zorundayız. Ama geçmişte olduğu gibi katı bir mecburi hizmet uygulaması yapmayı düşünmüyoruz. Teşvik edilmiş, kolaylaştırılmış, ücretlerin daha fazla ödendiği, en mahrum bölgelerde daha kısa süreli çalışmayla gerçekleştirilebilecek bir yükümlülük gündeme gelebilir mi? Eğer ihtiyaçlarımızı karşılayamazsak gelebilir. Ülkemizde savcılar, hakimler, kaymakamlar, öğretmenler, hemşireler nasıl ki ülkenin her yöresinde çalışarak hizmet veriyorlarsa kuşkusuz ki benim değerli meslektaşlarım da ihtiyaç olan bölgelerde çalışmaktan kaçınmayacaklardır."


Bakan Akdağ, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın adil yargılanmadığına yönelik kararına ilişkin ise, bir değerlendirmede bulunmadı.


Hürriyet
akdağ
:katı
bir
mecburi
hizmet
uygulaması
yapmayı
düşünmüyoruz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir