Medimagazin logo

TTB: Fatura hep doktora

Hükümetin üç yıllık sağlık politikasını değerlendiren Türk Tabipler Birliği: Sağlık ocağında ücretsiz tedavi kaldırıldı. Eskişehir'de halktan ücret almayan doktorlar cebinden 100 milyar lira ödeyecek
TTB: Fatura hep doktora
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hükümetin üç yıllık sağlık politikasını değerlendiren Türk Tabipler Birliği: Sağlık ocağında ücretsiz tedavi kaldırıldı. Eskişehir'de halktan ücret almayan doktorlar cebinden 100 milyar lira ödeyecek

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi İkinci Başkanı Metin Bakkalcı, Malatya'da 5 bini aşkın vatandaşın ishal nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurmasını, "AKP hükümetinin sağlık alanında üç yılda yaptıklarının bir tercümesi" diye yorumladı.
Bakkalcı, dün basın toplantısı düzenleyerek, AKP hükümetinin son üç yılda sağlık alanında yaptığı icraat hakkında genel bir değerlendirme yaptı. Hükümetin sağlık bütçesini eleştiren Bakkalcı, bütçedeki 2 milyar YTL'lik artışın önemli ölçüde SSK sağlık kurumlarının Sağlık Bakanlığı'na devrinden kaynaklandığını ifade etti. Bakkalcı, hükümetin icraatını şu başlıklar altında topladı:

SSK sağlık kurumları tasfiye edildi. Türkiye çapında 37 tane SSK dispanseri gerekçe gösterilmeden kapatıldı. SSK'nın 12 aylık sağlık harcamaları 6 milyar 405 milyon YTL iken, devir sonrasında yaklaşık olarak yüzde 33 civarında arttı, yıl sonu itibarıyla 2 katına çıkması bekleniyor.

Paranız kadar sigorta

Hekimler, iş güvencelerinden vazgeçmediler ve sözleşmeli personel uygulaması fiyasko oldu.

Sağlık harcamaları, yeni bir 'sağlık vergisi' olan Genel Sağlık Sigortası ile finanse edilmeye çalışılıyor. Düzenlemede, 120 YTL geliri olandan 58 YTL prim isteniyor. Ne kadar paranız varsa o kadar sigortalanıyorsunuz.


Sağlık ocağı yok ediliyor

Aile hekimliği uygulamasıyla sağlık ocakları yok ediliyor. Daha önce sağlık ocaklarından ücretsiz yararlanan hastalar, artık aile hekimliği adı altında ücrete tabi sağlık kurumlarına başvuracak.

Yasa değişikliğiyle klinik şef ve yardımcılığı kadroları için profesör unvanını almış kişiler arasından seçim yapma hakkı Sağlık Bakanlığı'na verildi. Kanun çıkar çıkmaz, bakanlık 150'nin üzerinde şef ve yardımcısı yerleştirdi.

Bizzat Başbakan'ın ağzından söylenen "Ben doktorlara iğne yaptırmam. Doktor bir iğne yapar felç eder, icabında", "Hasta rehin alan doktoru ben de rehin alırım" ve benzeri sözler hekimlere yönelik şiddetin zeminini oluşturdu..

Sağlık ocaklarında ücretsiz olarak yapılan iğne yapma, tansiyon ölçme gibi tedaviler fiyatlandırıldı. Eskişehir'deki sağlık ocaklarında görev yapan doktorlar, halktan ücret almayınca kendilerine zimmet çıktı. Doktorlar, 100 milyar lirayı cebinden ödemek zorunda kalacak.

Radikal
ttb:
fatura
hep
doktora
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir