Medimagazin logo

SSK'lılara yurtdışından kemik iliği nakli

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Yönetim Kurulu, 29.12.2005 tarihinde yaptığı toplantıda, sigortalıların veya kurumdan aylık-gelir alanların bakmakla yükümlü olduğu eş-çocuk, ana ve babalarına yurtdışından kemik iliği getirtilmesine ait masrafların 506 sayılı kanunun 33. maddesi kapsamında karşılanmasına karar verdi
SSK'lılara yurtdışından kemik iliği nakli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Yönetim Kurulu, 29.12.2005 tarihinde yaptığı toplantıda, sigortalıların veya kurumdan aylık-gelir alanların bakmakla yükümlü olduğu eş-çocuk, ana ve babalarına yurtdışından kemik iliği getirtilmesine ait masrafların 506 sayılı kanunun 33. maddesi kapsamında karşılanmasına karar verdi.


SSK Başkan Vekili Dr. Özkan Dalbay, yaptığı yazılı açıklamada, yönetim kurulunun yaptığı toplantı sonucunda SSK sağlık yardımlarından yararlandırılanlar için kemik iliği nakli tedavisi yapılması gereken hastalara yurtiçinde bir donör bulunamaması halinde, yurtdışında bulunan donörden ilik alınması ve getirtilmesi işlemindeki nakliye-transfer ücretiyle yapılması zorunlu laboratuar tetkiklerine ait bedellerin, ilgili Mali Yıl Bütçe Uygulama Talimatı esasları doğrultusunda ödenmesine karar verildiğini belirtti. Dalbay, SSK'nın geçtiğimiz aylarda da tüp bebek uygulaması ve tedavisine ilişkin giderlerinin karşılanmasının kararlaştırıldığını da hatırlatarak, "Gerekli tüm sağlık yardımlarının karşılanmasındaki hassasiyetimiz aynı duyarlılıkla devam etmektedir" dedi.


İHA
ssk'lılara
yurtdışından
kemik
iliği
nakli
Yorum (34)
C.K.
Şayet siz iyi niyetle yazıyorsanız ben neden yazılarınızdan irrite oluyorum? Bu tür yazıları özellikle polemik yaratmak ve ayrılıkları körüklemek için mi yazıyorsunuz? Neden sağlık camiasının sorunlarını dile getirip çözüm önerilerinde bulunmuyorsunuz? Yada neden dinsel veya ahlaki değil bilimsel içerikli yazılar yazmıyorsunuz? ''Evlilik dışı ilişki ‘zararlı bir alışkanlıktır’ ve ‘bağımlılık yapıcıdır’' yargısına varırken dayanağınız, bilimsel bir araştırmanın sonuçları mı (ki titrinize uyan budur) yoksa kendi düşünce sisteminiz midir? Benimde iki çocuğum var ve daima tutkularının peşinden koşmalarını, yaşadıkları hiç bir şeyden pişmanlık duymamalarını aşılamaya çalışıyorum. Çünkü dünyayı daha yaşanılır kılacak olanlar, içinde binlerce ''keşke'' taşıyan, yaşamı birileri tarafından kısıtlanmış, hayattan zevk alamayan nesiller olmayacaktır diye düşünüyorum. Lütfen ''büyüklerimiz'' bizim adımıza düşünüp telkinde bulunmak yerine örneğin internetteki yasakları kaldırma yönünde çalışsınlar. Onlar zahmet buyurmasınlar, biz araştırıp kendi doğrularımızı buluruz.
0
Cevapla
Ahmet Koç
Evet, cinsel yolla bulaşan hastalıkların artmasında temel neden evlilik dışı cinsel ilişkinin yayılmasıdır ve gençliğimizi (sadece üniversite gençliğini değil) en az sigara, alkol ve uyuşturucu kadar tehdit etmektedir. Bu tehlikenin önlenmesinde Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, aileden sorumlu kurumlar ve üniversite yönetimlerine, özellikle de ailelere önemli görevler düşmektedir. Kondom dağıtmak cinsel yolla bulaşan hastalıkların önlenmesinde bir mücadele yöntemi olabilir, fakat sivrisinekle mücadele etmek gibi bir yöntemdir. Bu tehlikenin önlenmesinde asıl yöntem Şahin Hoca'nın da dediği gibi bataklığın kurutulması, yani insanımızın evlilik dışı cinsel ilişkilerden korunuması ve tek eşliliğin teşvik edilmesidir.
0
Cevapla
Dr. Serhat EROL
Değerli hocam yorumlarınızı okudum ve çok saygın ve mantıklı buldum.Size pek çok eleştiri gelecektir. Ancak düşündüklerinden emin olan bir bilim adamı elbette bu eleştirilerden çekinecek değildir. Eleştiren kişiler de medeni bir tavır ve uslüp ile eleştirilerini yapralarsa sağlıklı bir tartışma ortamı olur. Ancak hakaret, küçümseme , aşağılama bir eleştiri değildir ve hatta bir fikir de değildir. Dolayısıyla saygıyı haketmezler.Bu uslübü kullananlar ancak kendilerini küçük düşürürler. Her eksin belli bir saygı çerçevesinde fikirlerini söylemesi için doğruyu bulmamıza neden olur. Ayrıca fikirlerimizi kimseye kabul ettirmek zorunda değikliz. Her okuyucu beğendiği fikri kabul eder ve hayatına uygular.
0
Cevapla
dr.muyum neyim
Sayın "öğretim görevlisi" evidence-based değil, opinion-based tedrisatından geldiği için bu metni kaleme alma hakkını görmüş kendisinde sanırım...
0
Cevapla
Fatmagül Suçune
Sayın Hocam, Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Sizin gibi din alimleri olmasa biz bitmişiz. İnşallah tıp profesörleri de sizin kadar duyarlı olur da bu işler çözülür. Ben bir ehli müslüman olarak çok yararlandım yazınızdan, ancak ne yalan söyleyeyim hekim olarak pek birşey anlamadım. Zaten siz de ilahiyatçıydınız değil mi?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir