Medimagazin logo

Tüp bebekte haksız rekabet iddiası

EUROFERTIL Üreme Sağlığı Merkezi Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek, "SSK'lı hastalar, Türkiye'de çoğunluğu oluşturan özel tüp bebek merkezlerini tercih etme hakkından mahrum bırakılıyor" dedi
Tüp bebekte haksız rekabet iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
EUROFERTIL Üreme Sağlığı Merkezi Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek, "SSK'lı hastalar, Türkiye'de çoğunluğu oluşturan özel tüp bebek merkezlerini tercih etme hakkından mahrum bırakılıyor" dedi.


Özörnek; Emekli Sandığı, Bağ-Kur üyeleri ve yeşil kart sahiplerinin tüp bebek tedavilerinin devlet tarafından karşılanmaya başlamasının ardından SSK hastalarının bu kapsama alınmamış olmasının aylardır SSK'lı olup tüp bebek tedavisi yaptırmak zorunda olan hastaları mağdur durumda bıraktığını söyledi.

SSK Yönetim Kurulu'nun 14 Kasım 2005'te yaptığı toplantıda aldığı kararla SSK'lı hastalara da tüp bebek uygulama giderlerinin karşılanması kararının verilmesinin olumlu bir adım olduğunun altını çizen Dr. Özörnek, "Fakat bu durumda, Emekli Sandığı, Bağ-Kur üyelerinin ve Yeşil Kart sahiplerinin aksine SSK'lı hastalarda tüp bebek uygulamasının sadece Sağlık Bakanlığı Eğitim Hastanesi ve Üniversite Hastaneleri ile sınırlandırılması yani SSK'lı hastaların özel tüp bebek merkezlerini tercih ederek giderin SSK tarafından karşılandığı bir tedavi yaptırması alınan karar gereği mümkün olmamaktadır. SSK'lı hastalar Türkiye'de çoğunluğu oluşturan özel tüp bebek merkezlerini tercih etme hakkından mahrum bırakılıyor ve bu durumun sonunda özel tüp bebek merkezleri haksız bir rekabetin içine itiliyor. EUROFERTIL Üreme Sağlığı Merkezi olarak, özellikle SSK'lı hastaları mağdur edecek bu kararın en kısa sürede düzeltileceğini umuyoruz" açıklamasında bulundu.

İHA
tüp
bebekte
haksız
rekabet
iddiası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir