Medimagazin logo

Gece SSK’lı hasta kabul etmeyen hastanelere soruşturma

SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Sami Türkoğlu, mesai saati dışında SSK’lı hasta kabul etmeyen sözleşmeli hastaneler hakkında soruşturma yapacaklarını söyledi.
Gece SSK’lı hasta kabul etmeyen hastanelere soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Sami Türkoğlu, mesai saati dışında SSK’lı hasta kabul etmeyen sözleşmeli hastaneler hakkında soruşturma yapacaklarını söyledi.

Türkoğlu, “Yapılan sözleşmede belirlenmiş bir saat aralığı yok. Sözleşme yedi gün 24 saat geçerlidir.” dedi.

Türkoğlu, Zaman’ın önceki gün manşetine taşıdığı “Özel hastanelerden SSK’lıya; Gece gelme gündüz gel” başlıklı haberi ihbar kabul ettiklerini bildirdi. Haberin ardından inceleme başlattıklarını açıklayan Türkoğlu, SSK ile sözleşme imzalayan özel hastanelerin mesai saatinden sonra hasta kabul etmemelerinin ucuza doktor çalıştırmak gayretinden kaynaklandığını söyledi. Türkoğlu, “SSK’lı hastaya işlem yapacak hekimin önceden bize bildirilmesi gerekiyor. Ancak bazı hastaneler düşük maaşla doktor çalıştırıp akrobasi yapıyor.” dedi. Türkoğlu, bir kamu hastanesinde tam gün çalışan doktorun, ayrıca özel hastanede çalışamayacağını vurgularken bu şekilde doktor çalıştıran hastanelerin suç işlediğini kaydetti. Özel hastanelerle SSK arasındaki sözleşmeye göre anlaşma yapılan her branş için iki uzman hekimin SSK listesine yazılması gerekiyor. Listeye serbest hekimler ile kamuda part time çalışan hekimler girebiliyor. Kamu hastanesinde tam gün çalışan hekimler bu listeye kabul edilmiyor.

Genel Müdür Türkoğlu, sözleşmeli hastanelerin poliklinik hizmetleri dışındaki tedavi hizmetlerini 24 saat süreyle yapmak zorunda olduklarını söylerken, “Poliklinik hizmetleri devlet hastanelerinde de sadece belirli saatler içinde yapılıyor. Doğum ya da acil hizmetler için saat sınırlaması söz konusu olamaz.” diye konuştu. Türkoğlu sözleşmeli bütün hastanelerin bu şekilde davranmadığını ifade ederken sözlerini şöyle tamamladı: “Mesai saatleri dışında özel hastanelerde tedavi gören binlerce hastamız var. Bazı hastaneler yanlış yapıyorsa elbette SSK olarak biz onları uyaracağız.”


Zaman
gece
ssk&#8217
hasta
kabul
etmeyen
hastanelere
soruşturma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir