Medimagazin logo

"OMÜ, Türkiye'nin en iyi 10 tıp fakültesi arasında"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, iyi insan, iyi hekim yetiştirme çabalarının artarak sürdüğünü, Türkiye'nin en iyi 10 tıp fakültesinden biri olduklarını söyledi.
"OMÜ, Türkiye'nin en iyi 10 tıp fakültesi arasında"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, iyi insan, iyi hekim yetiştirme çabalarının artarak sürdüğünü, Türkiye'nin en iyi 10 tıp fakültesinden biri olduklarını söyledi.


2 yıl Samsun Tıp Fakültesi olarak eğitim ve akademik hayatını sürdürdükten sonra 1975'te kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlanan Tıp Fakültesi, Kurupelit Yerleşkesi'nde hizmetlerini sürdürüyor.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, tıp dünyasına 32 yılda 3 bin 500 hekim kazandıran, halen temel tıp, dahili tıp ve cerrahi tıp bilimleri bölümlerine bağlı 42 anabilim dalında 105'i profesör toplam 247 öğretim üyesiyle eğitim, araştırma ve hizmet faaliyetlerini sürdüren fakültede 2003 yılından beri öğrenci merkezli, probleme dayalı öğrenim programı uygulandığını belirtti. Eğitim programları ve sağlık hizmetlerinin uluslararası akreditasyon ve standardizasyon çalışmalarının sürdüğü fakültede, her yıl yüzlerce araştırma projesine toplam 3 milyon YTL dolayında maddi katkı sağladıklarını ifade eden Sarıkaya, "Ayrıca, nitelikli üçüncü basamak sağlık hizmetinin sunulduğu ve son yıllarda yapılan teknolojik yatırımlarla da sadece Türkiye'nin değil, Avrupa ve Asya'nın da sayılı merkezleri arasında yer alan mükemmel bir hastaneye sahibiz" dedi.

Yılda yaklaşık 200 bin hastaya poliklinik hizmeti veren 900 yatak kapasiteli, Karadeniz Bölgesi'nin en donanımlı ve en gelişmiş hastanesi olan OMÜ Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi'nde yılda 20 bin hastanın yatarak tedavi gördüğünü hatırlatan Sarıkaya, "Hastanemizde 15 bin dolayında da ameliyat yapılmaktadır. Sadece yurtiçinden değil, yurtdışından da tercih ediliyoruz" diye konuştu.

Hastane bünyesinde hastaların ve refakatçilerinin rahat ve güvenli bir tedavi süreci geçirmeleri için özel birimlerin mevcut olduğuna da değinen Sarıkaya, "Yeni eklenen Çocuk Hastanesi ile toplam yatak sayımız bin 150'ye yükselirken, kent merkezinde 2005 yılında faaliyete sokulan Şehir Polikliniği ile Hemodiyaliz ve Ondokoji Merkezi, sağlık hizmeti sunduğumuz alanları arttırma yanında hizmet kalitesini de yükseltmeyi hedeflemektedir" şeklinde konuştu.

İHA
"omü
türkiye'nin
en
iyi
10
tıp
fakültesi
arasında"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir