Medimagazin logo

Bakan Akdağ 'dan Erzurumspor'a destek

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, incelemelerde bulunmak üzere bugün akşam üzeri uçakla Erzurum'a geldi. Bakan Akdoğ, özel teşebbüse ait iki işyerinin açılışında yaptığı konuşmada, "Biz iktidar olarak iş adamlarımızın bu tür yatırımlara yönelmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" dedi
Bakan Akdağ 'dan Erzurumspor'a destek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, incelemelerde bulunmak üzere bugün akşam üzeri uçakla Erzurum'a geldi. Bakan Akdoğ, özel teşebbüse ait iki işyerinin açılışında yaptığı konuşmada, "Biz iktidar olarak iş adamlarımızın bu tür yatırımlara yönelmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" dedi.


Erzurum Havaalanı'nda Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, AK Parti Milletvekilleri ile çok sayıda partili tarafından karşılanan Bakan Akdağ, buradan Erzurumspor tesislerine geçti. Erzurumspor Başkanı Tevfik Özel ile bir süre sohbet eden Bakan Akdağ, Erzurumspor'un yeniden eski günlerindeki başarısını yakalayabilmesi için geçmişte olduğu gibi bugünden sonra da her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.


Erzurumspor'un içinde bulunduğu sıkıntıları Başkan Özel'den dinleyen Bakan Akdağ, "üzerimize düşeni yaparız" dedi. Dün Norveç'te Tromso takımıyla oynanan UEFA kupası müsabakasını hatırlatan Bakan Akdağ, "60 bin nüfuslu şehrin bir takımı UEFA kupasında mücadele ediyor. Biz de Erzurumspor'u başarılı kılmak için ne gerekiyorsa yapacağız" diye söz verdi.


Daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'ne giden Bakan Akdağ, burada yapımı tamamlanan Özde Çuval Fabrikası ile Doruk Gıda işletmelerini hizmete açtı.
Özde Cuval Fabrikası'nın açılışında konuşan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli, "Erzurum'a gelen bakanlar resmi kurum ve kuruluşları ziyaret ediyorlar. Ancak Sayın Bakan, bugün bir ilki gerçekleştirerek küçük tesislere, buradaki işletmecilere moral vermek adına da olsa buraya gelmesi bizi son derece mutlu etmiştir. Biz istiyoruz ki, bakanlarımız, resmi protokol ziyaretlerinin dışında esnaf ziyaretleri yaparak onların sorunlarını dinlesinler. Geçmişten bugüne hep Erzurumlular birbirlerine negatif elektrik yansıtmışlar. Ama biz bugün ETSO olarak Sayın Bakanımızın önderliğinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ticaret Borsamızla ele ele verip şehrin kalkınması adına bir birliktelik ortaya koyuyoruz. Bugün Erzurum'da 625 milyon dolarlık yatırımın fizibilitesi yapılmış durumdadır. 218 kişiye iş imkanı sağlayacak bu yatırımlar için 5 milyon dolarlık kamu yatırımına ihtiyacımız var. Biz artık tayin, terfi ve nakil için siyaset makamını rahatsız etmeyeceğiz. Siz, bizim yatırım yapmamız için bizim önümüzdeki engelleri kaldırın bize destek verin" dedi.


Bakan Akdağ ise konuşmasında, olumlu düşünmenin, bardağa dolu tarafından bakmanın sadece siyasetle değil, herkes tarafından yapılması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Karamsarlık bizi engelliyor. Karamsarlık insanların ayaklarına pranga vuran bir duygu. Bugün Erzurum'daki bu görüntü hepimizin özlediği bir durum. Birbirimize güvenelim. Devletin yatırım yapabileceği alanlar yol, havaalanı, okul, kamu tesisleri, alt yapı tesisleri olmalıdır. Kamunun üzerine düşen de budur. Üç yılda bunu biz başardık. Özel teşebbüsün bu tür yatırımlarla hem ülke ekonomisine, hem de istihdama büyük katkılar sağlayacağı bir gerçektir. Biz iktidar olarak iş adamlarımızın bu tür yatırımlara yönelmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız."

Bakan Akdağ, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki esnafı dolaşarak dertlerini dinledi.


İHA
bakan
akdağ
'dan
erzurumspor'a
destek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir