Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı ile AB arasında hamamböceği yoketme projesi

Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliği arasında imzalanacak "Biyosidal Ürünlere İlişkin AB Eşleştirme Projesi" kapsamında çevre ve insan sağlığına zararlı haşerelerden sayılan fareler, hamamböcekleri, sivrisineklerin yokedilmesi konusunda ortak çalışma yürütülecek
Sağlık Bakanlığı ile AB arasında hamamböceği yoketme projesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliği arasında imzalanacak "Biyosidal Ürünlere İlişkin AB Eşleştirme Projesi" kapsamında çevre ve insan sağlığına zararlı haşerelerden sayılan fareler, hamamböcekleri, sivrisineklerin yokedilmesi konusunda ortak çalışma yürütülecek.

Türkiye ile AB arasında oluşturulan "Biyosidal Ürünlere İlişkin AB Eşleştirme Projesi"ne 9 AB ülkesinden uluslararası uzmanlar katılacak. Zararlı haşerelerle mücadele için kullanılan, bu zararlıları yok eden veya uzaklaştıran maddeleri kapsayan "Biyosidal ürünler" halk ve çevre sağlığının korunması için kullanılıyor.

24 aylık bir uygulama dönemine sahip olan proje

kapsamında Avusturyalı bir uzman Ankara’da görev yapacak. 5 milyon euroluk bütçeye sahip projeyle, Türk halkının çevre bilincinin artırılması, daha güvenli bir çevre yaratılması, AB müktesabatının tam olarak yerine getirilmesi hedefleniyor.

Milliyet

sağlık
bakanlığı
ile
ab
arasında
hamamböceği
yoketme
projesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir