Medimagazin logo

Sağlık turizmini keşfetti, Akdeniz’in en büyük göz hastanesini kurdu

Bundan 10 yıl önce Türk insanı tedavi olmak için yurt dışına giderken şimdi tam tersi Avrupalı tedavi olmak için Türkiye'yi seçiyor
Sağlık turizmini keşfetti, Akdeniz’in en büyük göz hastanesini kurdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bundan 10 yıl önce Türk insanı tedavi olmak için yurt dışına giderken şimdi tam tersi Avrupalı tedavi olmak için Türkiye'yi seçiyor.


Avrupa'daki sağlık sisteminin gerilemesi, Türkiye'ye ilgiyi her geçen gün arttırıyor. Turizmin gücünü keşfeden sağlık sektörü, yatırımlarını kitle turizminin yaygın olduğu bölgelere kaydırıyor. Tatile gelen turistin sağlık ihtiyaçlarını da gidermek istemesi sağlık turizminin gelişmesinde önemli rol oynuyor. Türkiye'nin önemli tatil bölgelerinde modern ve son teknolojiyle donanımlı hastaneler boy göstermeye başladı. Otel inşaatları kadar olmasa da sağlık merkezleri yapımı hızla artmaya başladı. Antalya'da 2 milyon dolara mal olan Talyagöz Hastanesi de hem bölge için hem de sağlık turizmi açısından büyük bir boşluğu dolduracak. Sektörün gelişmesinde de önemli görevler üstlenecek.


Talyagöz Hastanesi Başhekimi Mehtap Abay, yeni açılmasına rağmen bu sezon bin 500 yabancı hasta beklediklerini ifade etmesi sağlık turizminin potansiyeline işaret ediyor. Akdeniz bölgesinde teknolojik donanımlı tüm birimleriyle hizmet verecek göz merkezlerinin bulunmamasını gören Dr. Abay, mevcut boşluğu doldurmak için Talyagöz Hastanesi'ni hizmete açtı. Hastane, yurtdışından tedavi amaçlı gelecek hastalara tatil de yaptırarak cazip hale getirmeyi hedefliyor. Sağlık turizmine yapacağı katkıdan dolayı Sağlık Bakanlığı tarafında da destekleniyor. Başhekim Abay, "Excimer Lazer (gözlük bıraktırma) ameliyatının 8 kat ucuza yaptığımızı duyan Avrupalı doktorlar hastalarını buraya yönlendirmeye başladı. Hastalarını burada ameliyat ettirerek aradaki farkı kendileri alıyor." diye konuşuyor. Günlük 150 hastayı tedavi etmeyi amaçladıklarını belirten Dr.Abay, Haziran ve Temmuz aylarının tamamen dolduğunu kaydediyor.


Akdeniz bölgesinin göz haritasını da çıkaran Başhekim, şöyle konuşuyor: "Bölgede güneş ışınlarına bağlı olarak görülen makula (sinir tabakası hastalığı) yüksek oranda seyrediyor. Ozon tabakasının delinmesinden sonra göz ve cilt hastalıkları çok fazla arttı."

"Hastaneyi yaparken destek yerine köstek gördüm." diyen Abay, karşısına çıkan bürokratik engellerle üç ay mücadele ettiğini söylüyor. Hastane, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir kurum tarafından 5 defa gereksiz incelemeye tabi tutulmuş.

Zaman
sağlık
turizmini
keşfetti
akdeniz&#8217
in
en
büyük
göz
hastanesini
kurdu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir