Medimagazin logo

ASKİ'deki sağlık yolsuzluğunda ikinci perde

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (ASKİ) geçtiğimiz günlerde sahte reçete yazarak kurumu dolandırdığı iddia edilen H.İ.'nin Özel Demet Polikliniği'nin sahibi olduğu ortaya çıktı
ASKİ'deki sağlık yolsuzluğunda ikinci perde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (ASKİ) geçtiğimiz günlerde sahte reçete yazarak kurumu dolandırdığı iddia edilen H.İ.'nin Özel Demet Polikliniği'nin sahibi olduğu ortaya çıktı.

Ankara'da gündeminde birinci sırada yer alan reçete yolsuzluğunun ikinci perdesinde ilginç gelişmeler yaşandı. ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan'ın 165 trilyon liralık reçete yolsuzluğunu çıkarmasından sonra değişik reçete olayları sırada yerini aldı. Reçetelerde, anne - oğula aynı testin yapıldığı, üst solunum yolları enfeksiyonu teşhisiyle sevk edilen yüzlerce kadına prostat, erkeklere ise kürtaj ve benzeri servikal polip çıkarma gibi bazı işlemler uygulanmış gibi gösterildiği, mantar enfeksiyonu teşhisiyle yine aynı polikliniğe sevk edilen hastaya ise tüm karın tomografisi çekildiği, guatr, folik asit ve ensülin ile ilgili testler yapıldığı, yine üst solunum yolları enfeksiyonu teşhisiyle sevk edilen bir başka hastanın ise beyin tomografisi çekilmiş gibi gösterilmesinin ardından ASKİ Teftiş Kurulu yaptığı incelemeler sonucunda değişik skandala rastladı.


H.İ. tarafından 13.04.2004 tarihinde bir hastanın bütün dişlerinin yenilendiği, aynı hastanın yine 30.05.2004 tarihinde dişlerinin tekrar yenilendiği ortaya çıktı. Raporda, H.İ. isimli doktorun M.G. isimli doktorun imzası ile kurumu zarara uğratarak fazladan ilaç yazdığı iddia edildi. Teftiş Kurulu M.G. isimli doktorun imzasının taklit edildiğini ortaya çıkardı. ASKİ Teftiş Kurulu M.G. isimli doktorun imzasını noter huzurunda alarak sahte imza attığı gerekçesi ile H.İ.'yi savcılığa verdi.


Erkeğe kürtaj, kadına prostat reçetesi ile gündeme gelen reçete yolsuzluğu ile ilgili ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan, açıklamalarda bulundu. Fincan, geçtiğimiz günlerde basında yer alan Özel Demet Polikliği'nin ASKİ'yi küçük düşürücü açıklamalarına anlam veremediğini belirterek, ''Reçete yolsuzluğu ortaya çıktıktan sonra H.İ. isimli doktorun görevinin başında olmasına anlam veremiyoruz. Ortada yolsuzluk var. Ama doktor göevine devam ediyor'' dedi. H.İ. isimli doktorun hem ASKİ'de doktor hemde Özel Demet Polikiliği'nin sahibi olduğunu iddia eden Fincan, ''H.İ. isimli doktor 20 Kasım 2002 tarihli Demetgül Tıp Merkezi Limited Şirketi'nin 500 milyon liralık sermayesinin 375 milyon liralık bölümünün hisse sahibidir. Minareyi çalan kılıfını hazırlar'' şeklinde konuştu.


Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Özel Demet Polikiliniği ise, şu anda bu olayın mahkemede olduğu için bir açıklama yapmanın söz konusu olmadığını belirtti.

İHA
aski̇'deki
sağlık
yolsuzluğunda
ikinci
perde
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir