Medimagazin logo

Balıkesir-Dursunbey'de doktor sıkıntısı

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısı yaşanıyor
Balıkesir-Dursunbey'de doktor sıkıntısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısı yaşanıyor.

Vatandaşlar, haftada sadece 1 gün, cuma günleri Balıkesir il merkezinden ilçeye gelen çocuk doktorunun muayenesinden yararlanmak için en az 300 çocuğun sıraya girdiğini, uzman doktor açıklarının mutlaka kapatılması gerektiğini belirterek, siyasilere tepki gösterdi.


Yetkililerin ilgisiz kalmasından şikayetçi olan Dursunbeyliler, aynı ilçede ikamet eden hemşehrileri AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali'nin ilçenin başı çeken sağlık sorunlarından olan doktor sıkıntılarının giderilmesi için çaba göstermesini istedi.

"Doktorsuzluğun cezasını biz çekiyoruz" diyen Dursunbeyliler, "Çocuk doktoru ve kadın doğum uzmanının olmadığını, hastanedeki personel sayısının da yetersiz kaldığını kimselere anlatamadık" diyerek tepki gösterdi.


20 bin nüfuslu ilçede, 0-14 yaş çocuk nüfusu oranı yüzde 45. Bu halde, 75 yatak kapasiteli devlet hastanesinin yetersizliğine rağmen personel sıkıntısının iyice kendini göstermesi, vatandaşları canından bezdirdi.

Bugüne kadar AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in il merkezi ve diğer ilçelerden yaptırdığı geçici görevlendirme ile çözüm bulduğu doktor konusu, yine büyük sıkıntıya yol açtı. Çocuklarını doktora gösteremediklerini belirten ilçe halkı, "Çocuk doktoru cuma günleri il merkezinden geliyor.

300'e yakın çocuk hasta için sıra almaya uğraşılıyor. Bu doktor mesai saati içinde kaç hastaya itina ile bakabilir? Biz feryat ediyoruz, yalvarıp yakarıyoruz ama duyan yok. Ali Osman Sali bu ilçenin milletvekili, plan bütçe işleriyle uğraşırken biraz da ilçesindeki sağlık hizmetleriyle ilgilensin. Milletvekillerinden hizmet bekliyoruz" diye konuştu.


Öte yandan, hastane yetkilileri de herkese yardımcı olmaya çalışmalarına rağmen yine de yeterli olamadıklarını belirtti. Doktor ve personel eksikliği sebebiyle semt merkezindeki poliklinik geçen hafta 2 gün boyunca kapalı kalırken, rahatsızlanan vatandaşlara bakılamadı.


Sağlık sisteminin S.O.S. verdiği ilçedeki devlet hastanesinde personel yetersizliği sebebiyle yakın zamanda nöbet dahi tutulamayacağı ifade ediliyor.
İHA
balıkesir-dursunbey'de
doktor
sıkıntısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir