Medimagazin logo

Kadir Has Üniversitesi 'nin bölünmesine tepki

Kurucu iki vakfın anlaşmazlığı, Kadir Has Üniversitesi'ni vurdu. KHÜ'nün devrettiği bazı bölümlerle İstanbul Bilim Üniversitesi kurulacak
Kadir Has Üniversitesi 'nin bölünmesine tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kurucu iki vakfın anlaşmazlığı, Kadir Has Üniversitesi'ni vurdu. KHÜ'nün devrettiği bazı bölümlerle İstanbul Bilim Üniversitesi kurulacak

Kadir Has Üniversitesi'nin (KHÜ) bünyesindeki bazı bölümleri devretmesiyle oluşturulacak İstanbul Bilim Üniversitesi'nin kurulmasını öngören yasa tasarısına ana muhalefet partisi CHP'den tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu, "İki vakıf anlaşamadığı için üniversite ikiye bölünüyor. Biz de bunlar için yasa çıkarıyoruz. Böyle komedi olmaz" dedi.


Kumkumoğlu: Böyle komedi olmaz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda geçen çarşamba günü Kadir Has Üniversitesi bünyesinden bazı okulların devredilmesiyle İstanbul Bilim Üniversitesi'nin kurulmasını öngören yasa tasarısı görüşüldü. Görüşme sırasında, CHP'li bazı milletvekilleri anlaşmazlık nedeniyle iş ortaklığından vazgeçen iki vakıf için yasa çıkarılmasına tepki gösterdi. Ancak bu tepkilere rağmen yasa benimsendi ve yakında yürürlüğe girmesi için çalışmalara başlandı.


Anlaşmazlığa düşmüş iki vakıf için Meclis'in kanun çıkarmaya çalışmasını 'komedi' olarak niteleyen CHP milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu, şunları söyledi: "Bir kere okul açılmış, öğrenciler okulları seçmiş, öğretim görevlileri çalışmaya başlamış. Bunların mağdur olmasını tabii ki istemiyoruz. Ama yöntem yanlış. Ortada anlaşamayan iki vakıf var. Anlaşamadıkları için ikiye bölünüyorlar. Biz de bunlar için kanun çıkarıyoruz. Meclis'te her anlaşmazlık için kanun çıkarılamaz. Böyle komedi olmaz. Bundan sonra alışkanlık haline gelmesinden korkuyoruz. Her anlaşmazlığa düşen, 'Bize de yasa çıkarın' derse ne yapacağız?"


Görüşü sorulan Yüksek Öğretim Kurulu'nu da (YÖK) tutarsız davranmakla eleştiren CHP'li Kumkumoğlu, "YÖK önce Kadir Has Üniversitesi'nin bölünerek iki üniversiteye dönüşmesine karşı çıktı. Ancak nedense daha sonra fikir değiştirerek olumlu görüş bildirdi" diye konuştu.

Çelik: Yeni bir oğul olarak algılayın
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise, tasarının komisyondaki görüşmeleri sırasında CHP'li üyelerin eleştirilerini, "Bunu, boşanma olarak algılamayın, yeni bir oğul olarak algılayın" diye yanıtladı. Tasarıya göre, Kadir Has Üniversitesi'nin kurucu vakıflarından Türk Kardiyoloji Vakfı, anlaşmazlığa düştüğü KHÜ'nün kurucu vakfı olma statüsünden çıkarılacak. Kadir Has Üniversitesi bünyesinde bulunan tıp fakültesi, Florance Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksek Okulu, sağlık hizmetleri yüksekokulu ile sağlık bilimleri enstitüsü de yeni kurulacak İstanbul Bilim Üniversitesi'ne devredilmek üzere üniversite bünyesinden ayrılacak.

Radikal
kadir
has
üniversitesi
'nin
bölünmesine
tepki
Yorum (2)
sibel tayga
adli olgular ve acil sağlık hizmetleri ayrımı net olarak yapılmalı.adli hekimler ayrı bir ekip olarak acil servislerde nöbet tutmalı.sadece adli olaylara onlar bakmalı.hem adli rapor ver hem onları muayenesini yap,hem de acil servise gelen diğer 800 hasta ile uğraş olacak iş değil.hatta bu birimler mümkünse acil den en uzak yere koyulmalı ve bunların bir giriş çıkış kapısı olmalı
0
Cevapla
hasan
kas zadelenmesini sadece radyolojik tetkiklerle teşhis eden uzman doktorlara diyecek birşey bulamıyorum.radyoloji avrupada teşhiste en son kullanılan yöntemdir.bence bu tür vakılarla karşılaşıp çaresiz kalan doktorlar kendilerini eğitmeli.ben sadece sağlık teknikeriyim ama el bileğindeki kas zedelenmesini palpasyon ile teşhis edebilirim.hiçte mr veyahut tomografiye gerek yok.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir