Medimagazin logo

Doktorlara tuvalette doğum sorgusu

Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tuvalette doğum yapan kadının bir süre sonra hayatını kaybetmesi üzerine haklarında soruşturma açılan 3 doktor, ''görevi ihmal'' suçundan yargılanacak
Doktorlara tuvalette doğum sorgusu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tuvalette doğum yapan kadının bir süre sonra hayatını kaybetmesi üzerine haklarında soruşturma açılan 3 doktor, ''görevi ihmal'' suçundan yargılanacak.

Cumhuriyet Savcısı Ramazan Kara tarafından hazırlanan iddianamede, doğum yapmak üzere 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne getirilen Simge Eneş'in, rahatsızlığıyla ilgilenmeyerek ölümüne neden oldukları iddiasıyla ilgili olarak, sanık doktorlar İ.H.B, M.Ö ve S.A hakkında Gaziantep Valiliği tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, sanıkların soruşturma kararına itiraz ettikleri ve Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptıkları başvurunun reddedildiği ifade edildi. Hazırlık evrakından sanıkların suçu işlediği kanaatine varıldığı belirtilerek, bu kişilerin eylemlerine uyan sevk maddesi gereğince ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edildi.

OLAY

Gaziantep'te, hamile olan Simge Eneş (20), 15 Temmuz 2004 tarihinde Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne (eski SSK Bölge Hastanesi) gelmiş, doğum servisinin tuvaletinde doğum yaptıktan 2 saat sonra taburcu edilmişti.

21 Temmuz'da rahatsızlanan Eneş, yine Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne getirilmiş, buradan ''karın iltihabı'' teşhisiyle gönderildiği Özel Sani Konukoğlu Tıp Merkezi'nde 22 Temmuz'da hayatını kaybetmişti. Genç kadının eşi Mehmet Eneş, Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar İ.H.B, S.A. ve M.Ö hakkında ''dikkatsizlik, tedbirsizlik ve meslekte acemilik'' suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Memurlar.net / A.A.
doktorlara
tuvalette
doğum
sorgusu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir