Medimagazin logo

Sağlık Meslek Lisesi devrine veli-öğrenci tepkisi

Eskişehir'de, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nin Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilerek, kenar semte taşınmak istenmesine, veli ve öğrenciler tepki gösterdi
Sağlık Meslek Lisesi devrine veli-öğrenci tepkisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Eskişehir'de, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nin Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilerek, kenar semte taşınmak istenmesine, veli ve öğrenciler tepki gösterdi.


Bir grup veli ve öğrenci, Devlet Hastanesi ve Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastaneleri'ne yakın olan 450 öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nin, 71 Evler Mahallesi'ne taşınmaması için biraraya geldi. Okul önünde toplanan grup adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Halit Kaya, "Yapılmak istenen, hastanelerde staj gören çocuklarımızın kapı önüne konulması demektir. Danıştay 8. Dairesi'ne açtığımız dava sonucu, okulumuzun Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na devri durduruldu. Ancak, okulumuzun 71 Evler Mahallesi'ne taşınması isteniyor. Okul binası boşalması durumunda da, buraya hastane bünyesinde özel odalar yapacaklarmış. Biz buna karşıyız" dedi.


Veliler de, "Burada çocukları okuyan ailelerin maddi durumları çok kötü. 1 aydır bu okulun taşınmaması için mücadele veriyoruz. Gittiğimiz bütün kapılar yüzümüze kapandı. Yetkililerden yardım istiyoruz. Merkezde bir okul yeri verilsin, biz buna razıyız. Şehir merkezinde yer verilmezse, buradan çıkmak, çocuklarımızı mağdur etmek istemiyoruz. Aksi takdirde maddi ve manevi sıkıntıya düşeceğiz. Çocuklarımızın başına bir iş gelirse, bunun sorumlusu kim olacak?" diye konuştu.

İHA
sağlık
meslek
lisesi
devrine
veli-öğrenci
tepkisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir