Medimagazin logo

Ameliyathane önünde intihar

Siyami Ersek Hastanesi'nde dehşet... Hemşire olan eşinden ayrı yaşayan 43 yaşındaki Erkan Pekcan, Cerrahi Servisi'nde hasta ve doktorların şaşkın bakışları arasında kalbine kurşun sıktı
Ameliyathane önünde intihar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Siyami Ersek Hastanesi'nde dehşet... Hemşire olan eşinden ayrı yaşayan 43 yaşındaki Erkan Pekcan, Cerrahi Servisi'nde hasta ve doktorların şaşkın bakışları arasında kalbine kurşun sıktı.

Erkan Pekcan boşanmak isteyen eşinin çalıştığı hastaneye gitti ancak o izinliydi. Pekcan, ameliyathane kapısında "Seni seviyorum" diyerek intihar etti.

İstanbul'daki Siyami Ersek Hastanesi dün bir ayrılığın trajik sonla bitmesine tanık oldu. Eşinden ve kızından ayrılmaya yüreği el vermeyen Erkan Pekcan, boşanma davasının sonuçlanmasına bir gün kala, anestezi hemşiresi olan eşinin çalıştığı ameliyathanenin önünde kalbine kurşun sıkarak hayatına son verdi. Eşi Güldane Hemşire'nin o gün izinli olduğunu bilmeyen 43 yaşındaki Erkan Pekcan önce ameliyathaneye girmeye çalıştı. Ama şifreli kapıdan geçemeyince hastaların ve doktorların gözü önünde silahını çekti ve kalbine dayadı. "Kızımı ve karımı çok seviyorum" diyerek tetiği çeken Pekcan müdahalelere rağmen öldü. Güldane Hemşire, "Depresyondaydı ama intihar edeceği hiç aklıma gelmedi" dedi.

BOŞANACAKLARDI
Anestezi hemşiresi olan 36 yaşındaki Güldane Pekcan, eşine şiddet gördüğü gerekçesiyle üç ay önce boşanma davası açtığını söyledi. 17 yaşında bir kızları olduğunu belirten Güldane Pekcan, eşinin boşanma fikrini bir türlü kabullenemediğini vurguladı.

Sabah
ameliyathane
önünde
intihar
Yorum (7)
Nimet G.
Bizler halkın gözünde "hemşire hanım" ız !
0
Cevapla
Erdoğan Aslan
Çok haklısınız hocam. Ben de bu yanlış kullanımları karşıma çıktıkları her yerde düzeltmeye çalışıyorum. Bir Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı hoca olarak vizitte asistanlarımız bile "35 yaşındaki bayan hasta.... " diye hasta sunmaya başlayınca ilk tepkim bizim kliniğin adını sormak oluyor. "Kadın" kelimesi çirkin ya da kaba olsa idi bizim branşımızın adı da "Bayan" Hastalıkları ve Afedersiniz Doğum branşı olurdu değil mi? :))
0
Cevapla
Ali Aydın
kadın kelimesi fransızcadaki madam kelimesi ile yani evli olan veya boşanmış olan dişi cinsiyet ile özdeşleşmiş olduğu için ve kız kelimesi ise yine fransızcadaki matmazel kelimesi ile özdeşleşmiş olduğu için ve de kimsenin her nasıl isimlendirilirse isimlendirilsin dişi cinsiyete sahip insanların özel/cinsel hayatı veya yaşı ile ilgili polemige girmeye sabrı/hakkı/cesareti olmadığı için ve ayrıca kimsenin genç bir kıza veya çocuğa kadın deme cesreti olmadığı için bayan kulanılması bence oldukça doğrudur. Benim asıl anlamadığım neden dolayı bayan kelimesi aşağılama olarak algılanıyor. Toplumda hiçbir erkegin bay kelimesinden alınacağını sanmıyorum. Kelimelere anlam katan onlara toplumun yükledigi anlamlardır. oğlan kelimesine kötü bir anlam yüklenmişse bu kötüdür, kız kelimesine kimsenin kötü bir anlam yüklemedigi bilinmektedir. Aslında bu konuyu dilimizde yanlış kullanılan ve bir anda aklıma gelen onlarca kelime ile ile devam ettirebilirim fakat anlaşıldığım zannıyla konuyu kısa kesecegim. bir kelime toplumda hakaret anlamı taşıyorsa ve kelime anlamı çok masumsa(birçok örnek var) o kelime kötü anlamlı kabul edilir. önemli olan toplumun algısıdır. bayan kelimesi sadece bazı orta/ileri yaştaki kadınların rahatsız olduğu bir kelimedir ki neden olduğu hakında en küçük bir fikrim yoktur. saygılarımla
0
Cevapla
Sinan Bodur
Zaten doktorluk da artık "aile bütçesine katkı" sağlayan "bayan" mesleği kıvamına geldi. Tanıdığım çoğu "bayan" doktor artık "bay" meslektaşlar yerine mühendis, işletmeci, yönetici ve hatta esnaf eşleri tercih ediyorlar. Doktor "baylar" ise "öğretmen ve hemşirelerle" evleniyor. Bilmem sizlerin de dikkatini çekti mi?
0
Cevapla
uzdr
Kadın hast. ve doğum yerine eskisi gibi Nisaiye dense daha güzel olur bence.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir