Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık çalışanlarına saldırı kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası'nın açılış törenine katıldı.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık çalışanlarına saldırı kabul edilemez
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Törende Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, , Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da hazır bulundu.

Törende konuşan Erdoğan, sağlık alanında atılan adımları ve yatırımları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastaneleri hayalinin de gerçekleştiğini belirterek, “Gecikmeli de olsa bu şehir hastanelerini yapıyoruz. 18 farklı şehirde 23 katrilyon TL yatırım maliyeti olan şehir hastanelerimizin inşası süratle devam ediyor. Bu hastanelere girdiğinizde yok yok. Girecek, bütün her şey orada yapılıp çıkacaksınız. Bundan sonra adres Amerika değil, her şehrin merkezinde bir şehir hastanesi olacak. İhale süreçleri devam eden 14 adet şehir hastanemizin de en kısa sürede yapımına başlayacağız. Bugün Türkiye kendi vatandaşlarımızla birlikte yakın coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelenlere de sağlık hizmeti veriyor. Eskiden imkanı olanlar teşhis ve tedavi için yurt dışına giderdi, şimdi buraya geliyorlar. Sağlık alanında da hizmet talep eden durumundan hizmet veren konumuna ulaştık. Dünyanın pek çok yerinden heyetler ülkemize gelip sağlık sistemini inceliyorlar. Sağlık Bakanlığımız çok sayıda ülkeye danışmanlık hizmeti veriyor. Bunların hiçbiri kendi kendine olmadı. Hepsinin gerisinde emek var, alın teri var, fedakarlık var, vizyon var. Türkiye birilerinin göstermek istediği veya terörle perdelenmeye çalışıldığı gibi krizlerin pençesinde bir ülke değildir, olmayacaktır. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz, devam edeceğiz. Hem terörle mücadele edeceğiz, hem bölgemizdeki krizler karşısındaki insani duruşumuzu muhafaza edeceğiz. Hem de 2023 hedeflerine ulaşacağız. Türkiye bunların her birini ayrı ayrı yürütecek güce sahiptir. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutalım” şeklinde konuştu.

“Sağlık çalışanlarına saldırı kabul edilemez”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık personeline yönelik şiddeti de kınayarak şunları söyledi:

“Bu büyük camia içerisinde de yanlış yapanlar olabilir. Bu yanlış yapanlara amirlerinden, adaletten önce camianın kendisinin hesap sorduğuna inanıyorum. Acil servislerde, polikliniklerde doktorlarımıza, hemşirelerimize yönelik sözlü ve fiili saldırılar asla kabul edilemez. Bunlar insani değildir, vicdani değildir. Bu tür yanlış yollara sapanları özellikle uyarmak istiyorum. Hiçbir gerekçe insanlara sağlık hizmeti vermek için canına dişine taka bu kardeşlerimize saldırıları mazur gösteremez. Sağlık çalışanlarımız terörle mücadelenin yoğun sürdüğü yerlerde büyük başarı hikayeleri yazıyorlar. Orada görev yapan personelimiz hizmetlerine ara vermeden devam etmişlerdir. Sur’daki hastanemiz benzer şartlarda hizmetlerini sürdürdü. Şırnak’ta, Nusaybin’de ve diğer bölgelerimizde kendi hayatlarını tehlikeye atan kahraman sağlıkçılarımıza bir kez daha sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum.”

sağlıkta şiddet
cumhurbaşkanı
recep tayyip erdoğan
Yorum (3)
Özgür
Sayın cumhurbaşkanım saldırılar insani değildir vicdani değildir demişsiniz bence öncelikle bu saldırılar hukuki değil demeniz gerekirdi devletin memuruna hakaret ve saldırı insani vicdani olarak değil hukuki olarak cezalandırılmalıdır..
16
Cevapla
port
Büyük camia içerisinde de yanlış yapanlar olabilir. Bu yanlış yapanlara amirlerinden, adaletten önce camianın kendisinin hesap sorduğuna inanıyorum...........dagilin beyler.
3
Cevapla
dr.prt.
ACİLE HER GELEN HAKARET EDERSE NASIL ÇALIŞALIM.SALDIRILARIN TEŞVİK EDİLMESİ BIRAKILMALIDIR.ACİLLER YAŞANMAZ HAL ALDI.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir