Medimagazin logo

Kübra'nın ölümüyle ilgili hastaneden 'komplikasyon' açıklaması

Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, Kübra'nın burun ameliyatını yapan doktorlarla görüşüp ameliyat notlarını incelediğini ve bir ihmali görmediklerini söyledi
Kübra'nın ölümüyle ilgili hastaneden 'komplikasyon' açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, Kübra'nın burun ameliyatını yapan doktorlarla görüşüp ameliyat notlarını incelediğini ve bir ihmali görmediklerini söyledi.

Ameliyatta komplikasyon yaşandığını ve bu durumun sonunda Kübra'nın ölmesinin kendilerini de üzdüğünü ifade eden Doç. D. Gülşen şunları dedi:

"Kübra için hepimiz yastayız. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok gerçekten ama ihmal kelimesi kabul edilemez. Komplikasyon başka bir durum, ihmal başka bir durum. Komplikasyon maalesef her ameliyatın peşine takılan korkunç bir yüzü. İyi yönü iyileşmesi, kötü yönü komplikasyon, ama ihmal dediğimiz zaman akan sular durur. Ben bu konuyu araştırdım. İhmal ile ilgili bir ipucu bulamadım. Kübra'ya bir burun ameliyatı yapılıyor. Burun boşluğu ile beyin arasında çok incecik bir tabaka kemik yapısı vardır. O ince tabaka bazen ameliyat esnasında kırılır. Bu kızcağızda da bu durum olmuş. Kırılınca beyin içi bir kanama gerçekleşmiş. Çocuk ameliyattan sonra beklenen sürede uyanmayınca doktorların dikkatini çekmiş. Yoksa ameliyat esnasında bir kanama yok. Bir komplikasyon belirtisi yok. Uyanmayınca bir tomografi çekiliyor ve beyin kanaması gözüküyor. Olayın hemen ardından beyin cerrahına haber veriliyor. Fakat çocuğun durumu çok hızlı ilerliyor ve ameliyat edilecek durumda olmadığı anlaşılıyor. Maalesef bugün beklemediğimiz bir şekilde çocuk kötüleşti ve kaybettik. Acımız çok büyük ama ameliyatlar her zaman bu riski taşır. İlk olan bir durum değildir. Kitaplarda bu tür komplikasyonların olduğu yazmaktadır. İstenmeyen bir olaydır. Bizim ameliyat notlarımız kayıt altındadır. Bu notları da herkesle paylaşabiliriz. Burada tıbbi konuda ihmal görmedik."

Gülşen, ön soruşturmada herhangi bir ihmale rastlamadıklarını ancak resmi başvuru olması durumunda detaylı soruşturma başlatabileceklerini de sözlerine ekledi.
 

burun ameliyatı
gaziantep
doç. dr. murat taner gülşen
Yorum (5)
Osman D
Dr. Murat Bey'in sözleri sonuna dek haklı. Maalesef hastasını kaybeden ya da hastası tedavi sonrası komplikasyon yaşayan insanların ve onların avukatlarının dilinde "ihmal" sözcüğü sakız haline geldi. Yahu ihmal başka şeydir, komplikasyon başka. Komplikasyon dediğiniz şey bir risktir ve öngörülemez sağlık hizmetlerinin her an için bünyesinde bulunur. Sen tüm bunları göze alarak keyfi bir burun düzeltme ameliyatı olmuşsun. (Eğri kalsa ne olacaksa). Sonra da istenmeyen bir kalvarium çatlağı ve müteakip beyin komplikasyonu gelişmiş. Anlaşılır anlaşılmaz da tedavisine gidilmiş. Ancak tedavi sonuç vermemiş. Ne var yani bunda? Evet, belki ben hastanın başında bizzat değildim. Ancak öyle görünüyor ki olay komplikasyon, ihmal değil. Tekrar söylüyorum: İkisi çok farklı şeyler. Lütfen karıştırmayalım.
6
Cevapla
aydin sinal
"burun boslugu ile beyin arasinda cok ince bir kemik vardir"diyen talebeyi Anatomi hocalarim Prof.Dr.Ibrahim Veli Odar ve Prof.dr.Kaplan Arinci osteoloji okudugumuz ikinci sömestre den belge verirler,tipla iliskisini kisa yoldan keserlerdi.demekki artik tipbiyede anatomide bu. burun ameliyatindan beyin kanamasi!!?? acaba hangi litaratürde?
7
Cevapla
Atilla
Her türlü tıbbi müdahale, İNSAN vücudunun bütünlüğüne, DELİCI VE KESİCİ aletle yapılan bir SİLAHLI saldırıdır. BU BÖYLE BİLİNE. Kimse kimseyi ZORLA ameliyat etmiyor.
5
Cevapla
bmc
Aydın Sinal anestezistim diye ortada dolanıyosun..al sana nazal mukozaya lokal anestezik uygulama sonrası intrakranial hemoraji case-reportu..meslektaşlarını zan altında bırakıp durma..senin hekim olduğundan da kuşkum var ya neyse https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26523877
7
Cevapla
bmc
Sinal bu arada sen literatürden bahsetmişken..pubmede Sinal A yazınca "did you mean signal a çıkıyo" haberin olsun :) :)
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir