Medimagazin logo

Mahkeme, vekaleten eğitim görevlisi görevlendirmelerini hukuka aykırı buldu!

Eğitim ve araştırma hastanelerinde tıpta uzmanlık eğitimi verecek eğitim görevlilerinin 'vekaleten' atanmasına TTB tarafından yapılan itirazda Ankara 12. İdare Mahkemesi, işlemin iptaline hükmetti
Mahkeme, vekaleten eğitim görevlisi görevlendirmelerini hukuka aykırı buldu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konuyla ilgili TTB tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

Bilindiği gibi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, eğitim ve araştırma hastanelerinde tıpta uzmanlık eğitimi verecek eğitim görevlilerini 3359 Sayılı Yasaya uygun şekilde atamak yerine bu kadroları, düzenlemenin yürürlüğe girdiği 2 Kasım 2011 tarihinden bu yana “vekaleten” demek suretiyle keyfi biçimde görevlendirmeler yaparak doldurmuştur, aynı usulle doldurmaya da devam etmektedir.

Bu nedenle Türk Tabipleri Birliği yazılı başvuru ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’ndan, ülke genelinde yapılmış olan vekaleten görevlendirmelerin tümünün geri alınmasını ve ivedilikle 3359 sayılı Yasaya uygun şekilde eğitim görevlisi atamalarının yapılmasını istemiştir.

Bu talebin zımnen reddi üzerine TTB tarafından açılan davada Ankara 12. İdare Mahkemesi; Yasakoyucu tarafından eğitim ve araştırma hastanelerinde görevlendirilecek eğitim görevlilerine ilişkin prosedürün açık bir şekilde düzenlenmesi karşısında Yasakoyucunun iradesi yönünde bağlı yetki içerisinde bulunan idarenin takdir yetkisinden bahsedilemeyeceği gibi, 3359 sayılı Yasada belirtilen bilimsel esaslara uygun şekilde yapılacak görevlendirmenin de personel hukukuna hakim olan liyakat ilkesine uygun olacağı gerekçesi ile davaya konu edilen işlemi iptal etmiştir.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından bu yargı kararının gereğinin, kendilerine tebliğinden itibaren 30 gün içinde yerine getirilmesi, hukuka aykırı görevlendirme işlemlerinden vazgeçilerek 3359 sayılı Yasaya uygun atamaların ivedilikle yapılması beklenmektedir.

uzmanlık eğitimi
eğitim görevlisi
vekaleten eğitim
ttb
mahkeme kararı
Yorum (6)
kamuran aksoydan
Çok yerinde bir karar. bir an önce uygulamayı görmek istiyoruz.
7
Cevapla
kubilay atıf söylemez
Bu mahkeme kararı aralık 2016 da çıkmış, üzerinden 6 ay geçmiş ama hala bir uygulaması yok....yazının sonunda Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından bu yargı kararının ..... yapılması beklenmektedir. Yani hep bir beklenti...Sonuç mahkeme tarafından haksız olduğu söylenen karara rağmen kimseye bir şey olmamış...
12
Cevapla
Ahmet Deniz UÇAR
Görevlendirme yapılan kişilerin tamamı doçent ünvanlı kişilerdir ve fiilen asistan eğitimine katkı sunmaktadırlar. TTB olsa hala eğitim görevlisi olarak görevlendirilmemiş kişilerin de bir an önce vekaleten de olsa görevlendirmesinin yapılması için çaba harcamak yerine yine kendi dar bakış açısı ve sığ gündeminin dışa vurumunu sergilemektedir.
5
Cevapla
hudhud kuşu
Burada tartışılması gereken doçent olup asistan eğitimine katkıda bulunup gözünün üzerinde kaşın var denilerek eğitim görevlisi olarak vekaleten görevlendirilmeyenlerdir. Hastane içindeki işleyişte bu kişiler itibar kaybına ve maddi kayba uğramaktadır. Maddi olarak yanındaki haksız bir şekilde kazanç sağlıyorsa bu helal olmaz.
14
Cevapla
Gokhan Uncu
Bircok egitim arastirma hastanesinde akademisyenler egitim gorevlisi yapilmadiklari için ya özel hastaneye geçiyor ya da perifer universitelerde kadro ariyor. Sayin bakanimiz bunu görmüyor mu? Bu gizli mobing neden farkedilmiyor? Bunlar kul hakkidir bilin isterim. Ziraat ben de ayni durumda bir doçent olarak en erken ilk çıkıştan bu bu yoldan ayrilacagim ve lakin hakkimi helal etmiyorum.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir