Medimagazin logo

Kütahya’da Sağlık İhtisas Üniversitesi kurulacak

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, kente Sağlık İhtisas Üniversitesi kurulması yönünde çalışma başlatıldığını bildirdi.
Kütahya’da Sağlık İhtisas Üniversitesi kurulacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Kavuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık İhtisas Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte Kütahya'nın Türkiye'nin en nitelikli ve kapsamlı rehabilitasyon tedavilerinin yapıldığı il haline geleceğini söyledi.

İhtisas Üniversitesini, Dumlupınar Üniversitesinin desteklemesi gerektiğini belirten Kavuncu, şöyle konuştu:

"Şu anda beş tane üniversiteye misyon verilmiş ve ihtisas üniversitesi haline getirilmiştir. Bu ihtisaslardan sağlık ve rehabilitasyon alanında bir olaya talip olabiliriz. Bunda da en büyük çıkışımız Kütahya'nın ikinci bir devlet üniversitesine sahip olmasıdır. İkinci üniversitenin ise mevcudun paraleli veya eşi benzeri klonlanmış şekli olmasının da imkanı ve ihtimali yoktur. Bunun en akılcı çözümü üniversitemizin ikiye bölünmesi, içinden sağlıkla ilgili ögelerin çıkarılmasıdır."

Kütahya’ya Sağlık İhtisas Üniversitesi kurulmasının en mantıklı ve rasyonel çözümlerden biri olacağını aktaran Kavuncu, “Biz böyle bir üniversiteye rehabilitasyon alanında ihtisas üniversitesi misyonu alıp, ek bütçe, ek kadro imkanlarını elde edebiliriz. Bunun ötesi yaşlı sağlığı ve rehabilitasyon anlamında dünyada mükemmeliyetçi merkezlerinden birisi olmaya da talip olma imkanımız olur. İkinci üniversite kurulması anlamında çalışmalarımızı ve taleplerimizi ilettik, altyapı planlarımızı hazırladık, YÖK ile teknik çalışmayı yapmak adına Cumhurbaşkanlığımızın ve Başbakanlığımızın referansıyla orada çalışma yapabilmek için görüşme gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. 

saglik ihtisas universitesi
vural kavuncu
kutahya
Yorum (5)
ali çantabey
kütahya eskişehire 45 bursaya 1 saat mesafede .. ne gereği var ki.. uludag üniversitesi yada osmangazi tıp fakültesi güçlendirilse daha iyi olmaz mı ? eskişehirden yada bursadan hasta kalkıpta kütahyaya tedaviye gitmez..atıl olmasa bari..
21
Cevapla
Hasan Akdemir
Bazen burada haberleri okurken televizyondaki sulandırılmış haberleri seyrediyor gibi oluyorum. Başlıkta “Kütahya’da Sağlık İhtisas Üniversitesi kurulacak” yazıyor, altını okuyorsunuz daha ortada ne bir onay var ne de ortak karar. Hızlı gündem değişiklikleri nedeniyle haberleri düzenlemeye zamanınız kalmıyor mu ?
20
Cevapla
m. murat
Parti yandaşlarına yeni istihdam yaratmak için... Pek bir şey üretmeyecek.
20
Cevapla
kemal dostca
Planlama ve istihdam komisyonunun görevi ülkedeki sağlık gücünün ve hizmetlerinin dengeli bir şekilde dağılmasını yönetmektir. İzmir, Antalya, Konya,Adana gibi nüfusu 2 milyonun üzerinde büyükşehirler varken, nüfusu 250 bin olan, doğru düzgün havalimanı olmayan, karayolu ulaşımı sıkıntılı Kütahya'ya Ülkemizin en nitelikli ve kapsamlı rehabilitasyon hastanesini, ihtisas hastanesini yapmak kaynakların yanlış kullanılmasından başka bir şey değildir. Vekillerin şehir perspektifinden çıkıp, ülke perspektifinden bakabilmesi ve 80 milyonun geleceği açısından adil planlamalar yapabilmesi dileğiyle
7
Cevapla
Mustafa Durmazgil
Ne kadar dar karınlı insanlar var ya insan bu kadar mı cahil olur birkere büyük şehirlerin hepsine 3 veya 4 saat mesafede termal kaynaklar bakımından bu bölgenin en iyilerinden yollarının hepsi duble yol havaalanı 20 dakika mesafede altyapımız çok iyi durumda ormanlarımız temiz doğamızla en çok hizmet almaya hak eden şehirdir kütahya 3 kişi çıkmış cahil cahil yazı yazmışlar gelin kütahyamıza inceleyin öyle konuşun Türkiyemiz hep ne çektiyse böyle haset cahillerden çekmiştir.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir