Medimagazin logo

Doktorlar sözleşmeli ve 657'ler arasındaki maaş farkına itiraz etti, eylem yaptı!

Sivas’ta numune hastanesinde doktorlar arasındaki maaş farkına tepki gösteren bir grup doktor, kontenjan dışı hastaları kabul etmedi
Kaynak: İHA
Doktorlar sözleşmeli ve 657'ler arasındaki maaş farkına itiraz etti, eylem yaptı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SİVAS- Edinilen bilgiye göre, Sivas Numune Hastanesinde bir grup doktor, 4924 sayılı yasa kapsamında sözleşmeli görev yapan doktorlar ile 657 sayılı yasa kapsamında görev yapan doktorlar arasındaki maaş farkını protesto etmek için kontenjan dışı hasta kabul etmedi.

Randevulu hastalar muayene olurken gün içerisinde muayene için başvuran bir çok hasta muayene olmadan geri dönmek zorunda kaldı.

Aksamalardan dolayı bir süre, acil sağlık hizmeti verilmek üzere ambulanslarla alınan hastalar Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine yönlendirildi.

Konuyla ilgili Sivas Valisi Salih Ayhan’ın hastaneye giderek doktorlar ve idarecilerle görüştüğü öğrenildi.

doktor
eylem
sivar
maas
sivas numune hastanesi
4924 sayili yasa
Yorum (47)
Ali
Sözleşmeli bir aile hekimi olarak sonuna kadar destek veriyor , tebrik ediyorum. İşte istediğimiz tepki bu. Ne biçim adaletsizlik bu böyle ? Eşit işe eşit maaş verilmeli. Sözleşmelinin aldığı paraya YÜKSELTİLMELİ. Sözleşmesinin maaşı azalmamalı. Çok yerinde bir hareket.
0
Cevapla
Bahadır çetin
Olacağı buydu, mecburi hizmet yapana, yandala, acilciye 2 kat maaş verip, diğer hekimleri yarıya çalıştırmak çalışma barışını bozmasın da neolsun, ben Sivasta 2 yıl mücadele verdim ve idari mahkeme eşitliğe aykırı bulmadı bu durumu, o gün istifa ettim devletten
0
Cevapla
Ahmet
İlçede günde 40 hasta bakıyorum aldığım maaş 5.400 TL. 5 yıllık Diş Hekimiyim bazı aylar öğrenim kredimi ödeyemiyorum.
0
Cevapla
dr.mikro
Son derece haklı bir tepki aynı hastanede veya ilde çalışan doktorları 4924-657 şeklinde ayırmak birilerine iki kat maaş vermek saçmalık ve büyük haksızlık. Medimagazin ve birçok haber sitesinde yer aldı uzman hekim 2020 Ocak maaşı döner sermaye hariç 8.203 TL şeklinde gerçek rakam ise bu rakamın yarısı. Tüm hekimler eşitlenmeli 4924-657-eskeri hekim ayrımı kalkmalı ve hekimlere haberlerde yer aldığı gibi 8.203 TL emekliliğe yansıyan temel maaş verilmelidir.
0
Cevapla
dr.mecburi
6.bölgeki mecburi hizmetimde dahi 4924'tan faydalanamadım.Birilerine bu hakkın tanınıp çoğunluğa tanınmaması büyük haksızlık.Tüm hekimlerin temel maaşı 4924 seviyesine çıkartılmalıdır.Bölge tazminatı zaten var. Basına bakıyorsun uzman hekim maaşı döner hariç 8.203 TL ama gerçek rakam bunun yarısı.Kimse bir uzman hekimin 4 bin TL emekliliğe yansıyan maaş aldığına inanmıyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir