Medimagazin logo

İmmunsupresif tedavi alan doktora idari izin verilmedi: 'Sağlık çalışanları da riskli kronik hastalıklar listesinden faydalansın'

Covid-19 ile mücadelede görev yapan ve 4 yıldır immunsupresif tedavi alan bir doktor, bağışıklık baskılayıcı ilaç kullanmasına rağmen çalıştırılmasına tepki gösterdi. Enfekte olmaktan endişe eden doktor, ''Sağlık çalışanları da diğer kurumlara sağlanan riskli kronik hastalıklar listesinden faydalansın'' dedi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN - Ebru BALIKÇI
İmmunsupresif tedavi alan doktora idari izin verilmedi: 'Sağlık çalışanları da riskli kronik hastalıklar listesinden faydalansın'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Covid-19 pandemi sürecinden en fazla etkilenen ve en riskli grupta olan hekimler ile sağlık çalışanları, salgınla mücadelede en ön safta mücadele ediyor. Sağlık çalışanları arasında, sadece kanser ve nakil hastası olanlar ile gebeler idari izin kullanabiliyor. İmmunsupresif tedavi alan bir hekim ise mesai yapmaya devam ediyor. Devlet hastanesinde görev yapan ve Koronavirüs’e yakalanma korkusu taşıyan doktor, enfekte olma riskine rağmen çalışmayı sürdürüyor.


Sağlık Bakanlığı, kamu çalışanları için idari izne esas olacak hastalıkları belirledi


Medimagazin’e konuşan doktor, yaşadığı stres ve endişeyi aktarırken, ''4 yıldır immunsupresif tedavi alıyorum. Çalıştığım yerde halen Covid 19 pozitif vakalar çıkıyor ve bakanlığımızın son genelgesine istinaden çalışmam gerekiyor lütfen sağlık çalışanları da diğer kurumlara sağlanan riskli kronik hastalıklar listesinden faydalansın. Diğer kurumlar için belirlenen riskli hastalık grupları daha geniş iken bizde ise sadece kanser hastaları nakil hastaları ve gebeler için idari izin durumu mevcut.'' ifadelerini kullandı.

covid-19
saglik calisanlari
immunsupresif tedavi
medimagazin
Yorum (6)
Murat t
Çok haklı. Tabip odasının hızla bu konuda hukuki talepte bulunması gerektiğini düşünüyorum.
30
Cevapla
Berna
Riskli olan her bireyin korunması gerek. Calisanlarin tümüne eşit davranılmalı.
20
Cevapla
Hilal
Çıkan genelgede ki ifade muğlak. Daha net cümlelerle ifade edilmeli ve immunsupressif (bağışıklık sistem baskılayıcı) kullanan sağlık çalışanları da dahil edilmeli. Tabip odasının hukuki yapısı bizlerden önce tepki göstermeliydi. Eşitlik ilkesine, insani değere aykırı kabul edilemez bir durum.
21
Cevapla
Tolga Konduk
12 yıldır anti-TNF kullanıyorum. Bir önceki genelge ile idari izin verilmişti. Son genelge nedeniyle sağlık çalışanı olduğum için bu hak tanınmadı. Sağlık ile ilgili haklar tüm sağlık çalışanlarına da eksiksiz bir şekilde tanınmalıdır. Tabipler birliği bu konuda girişimde bulunmalıdır.
21
Cevapla
N.KURT
Bende MS hastasıyım.İmmunsuprasif kullanıyorum.Toplu taşıma ile hastaneye gidip geliyorum.Maalesef bizler korka korka endişe duyarak gidip geliyoruz.Bize de tüm kurumlara sağlanan hakların geçerli olmasını talep ediyoruz.Endeksiyon kaparsak hayatımız bitecek.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir