Medimagazin logo

Kovid-19’un Meslek hastalığı sayılması TBMM Sağlık Komisyonundan geçti mi?

Sağlık çalışanları için Kovid 19'un meslek hastalığı sayılmasıyla ilgili Sağlık Emekçileri Sendikası tarafından yapılan paylaşım kafaları karıştırdı. BMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Recep Akdağ, Medimagazin’e yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi
Kovid-19’un Meslek hastalığı sayılması TBMM Sağlık Komisyonundan geçti mi?
Sağlık Emekçileri Sendikası, gelen tepkiler üzerine web sayfasındaki "komisyonda kabul edildi" ifadesini "gündeme geldi" olarak değiştirdi.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Geçtiğimiz cuma günü Koronavirüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edildiği Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından duyuruldu. SES tarafından yapılan açıklamada, sağlık çalışanları için Kovid 19’un meslek hastalığı olarak sayılmasının tüm partilerin ortak kararı ile kabul edilerek TBMM sağlık komisyonundan geçtiği duyurulmuştu

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Recep Akdağ, Medimagazin’e yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi. 

Geçtiğimiz cuma günü Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısında TBMM için pandemi önlemlerinin görüşüldüğünü belirten Prof.Dr.Recep Akdağ “Bu görüşmeler esnasında, farklı partilerden komisyon üyelerimizin sağlık çalışanları için Kovid-19’un meslek hastalığı sayılmasıyla ilgili önerileri gündeme geldi" diye konuştu.

Prof.Dr.Recep Akdağ “Böyle bir kanun teklifi Komisyonunuza geldi mi” sorusuna ise, “Hayır gelmedi. Ayrıca mevcut kanuni düzenlemeler çerçevesinde, ikincil düzenlemelerin bu konuda yeterli olabileceğini düşünüyorum. Memurlar için durum ‘vazife malullüğü’ olarak, işçiler için meslek hastalığı ve/veya iş kazası olarak kanunda ifade ediliyor. İlgili Bakanımızla bu konuyu görüştüm. Yeni kanun maddeleri gerekmeksizin, ikincil düzenlemelerle bu konunun çözülebileceğini düşünüyorum“ dedi.

tbmm
recep akdağ
meslek hastalığı
kovid 19
Yorum (6)
Hasan Akdemir
Artık her çıkan haberi, bir kaç gün üzerinden geçip başka yerlerden onayı olmadan dikkate almıyoruz.
26
Cevapla
Su vereydi
Recep Akdağ'ı hekimler sağlık çalışanları çok iyi tanıyor.2020 sağlık çalışanları yılı ilan edilmiş ama hala covid 19 meslek hastalığı değil görevi başında hayatlarını riske atarak kaybettiklerimiz görev şehidi sayılmıyor. İstifa yasak,izin yasak ama ek ödemelerle ilgili hala bir bilgi, genelge yok.Ay sonu geldi yine sağlık çalışanları sıfır veya 3 rakamlı ek ödemeler alacak.Sayın editör bu konuyu gündeme taşımanızı haber yapmanızı rica ediyoruz.
31
Cevapla
MURAT HAN
İşin içinde Recep Akdağ varsa gerisini düşünmeye, umut etmeye gerek yok. Elimizdekileri kaybetmeyelim yeter. ( Elde ne kaldı ki? demeyin. Kesin bir şey bulurlar)
28
Cevapla
Dr Cevdett
''DOKTORUN ELİNİ VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇEKECEĞİZ''. Ömrümün sonuna kadar unutmayacağım yürek yakan, mesleki onuru ayaklar altına alan bu özlü sözü ve bu sözü söyleyeni.
42
Cevapla
dr.a.şahin
Sağlık alanında devrim yapan bakanın adıdır Recep Akdağ. Hayal bile edilemeyecek işler onun zamanında oldu. Özel muayenehanecilik yapan arkadaşlar olumsuz etkilenmiş olabilir. Mesleki etik yönüyle bakıldığında istisnalar hariç artık iş çığırından çıkmıştı. Güzel bir dokunuşla Sayın Bakan işi yoluna koydu. Ben aile hekimiyim. Daha önce üç işte çalışırken gecem gündüzüm birbirine karışmışken ancak alabildiğim karşılığı sadece aile hekimliğinden alabiliyorum. Ek ödemeleri de ödemeye başladılar. Bardağın dolu tarafına da bir göz atmak iyi olur kanaatindeyim.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir