Medimagazin logo

Şimdi de tıp turizmi

Türkiye cazip fiyatları ve hizmet hızı nedeniyle Avrupalıların yeni sağlık kapısı haline geldi. Tedavi ve estetik amacıyla geçen yıl Türkiye'ye 100 binin üzerinde turist geldi. Bu yıl rakam daha da artacak
Şimdi de tıp turizmi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye cazip fiyatları ve hizmet hızı nedeniyle Avrupalıların yeni sağlık kapısı haline geldi. Tedavi ve estetik amacıyla geçen yıl Türkiye'ye 100 binin üzerinde turist geldi. Bu yıl rakam daha da artacak


05.03.2006



1- Yabancının diş ağrısı Türkiye'de 100 milyon euroluk pazar yarattı
Diş ağrısı çeken Avrupalı'nın gözde sağlık merkezi Türkiye oldu. Avrupa'dan yılda yaklaşık 100 bin kişi diş tedavisi için Türkiye'ye gelirken, ortaya çıkan pazarın büyüklüğü 100 milyon euroya ulaştı.

Avrupa'da implant tedavisinin fiyatı 2 bin 500-3 bin euro olurken, Türkiye'de yaklaşık bin euro olması, Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirdi.

Başta İngiltere ve Almanya olmak üzere, Belçika, Hollanda, Rusya ve İsrail'den diş problemleri için gelen turistler, hem tedavi oluyor hem tatil
yapıyor.

Dentistanbul'un Sahibi Dr. Mehmet Ali Özer, 'Avrupa'nın diş sağlığı pastasının büyüklüğü 20 milyar euro. Sadece Macaristan bu pazardan 5 milyar euro alıyor. Türkiye, teknoloji ve hekimlerinin bilgi birikimiyle Macaristan'a çok rahat rakip olabilir" dedi.

Turizm ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak yürüteceği bir çalışma ve 1 milyon dolarlık tanıtım bütçesiyle, Türkiye'nin bu pazardan iki yılda yüzde 10 pazar payı alabileceğini iddia eden Özer, "Bu da 2 milyar euro anlamına gelir. Eğer Türkiye, organize bir şekilde hareket ederse kısa sürede 4-5 milyar euro pazar payı yakalayabilir" diye konuştu.

Turistlerin Türkiye'ye en çok implant ve diş estetiği için geldiğini ifade eden Özer, şöyle devam etti: "Örneğin bir restorasyonu Almanya'da 15 bin euro iken, Türkiye'de bir hafta otel konaklama ve yol masraflarıyla birlikte 5-6 bin euroya yapılıyor.Yazın bu nedenle dişçiler boş kalmıyor."

2- Ameliyat yan fiyata olunca Avrupalı kadınlar silikon turlarına başladı
İngiltere, Hollanda ve Almanya'dan kadınlar, estetik ameliyatları için Türkiye'ye akın etmeye başladı. Acıbadem ve Memorial'ın yabancı hasta sayısı patladı

Sağlık turizminin önem kazanmasıyla birlikte özellikle kadınlar Türkiye'ye göğüs, karın ve burun ameliyatları için akın etmeye başladı. Estetik ameliyatlarda Türkiye'de fiyatların Avrupa'nın neredeyse yarısı düzeyinde olması üp turizminin canlanmasında etkili oluyor. Acıbadem Sağlık Grubu ve İstanbul Cerrahi Hastanesi, estetik konusunda en fazla yurtdışından hasta kabul eden hastanelerin başında geliyor.

Hasta evinden alınıyor
Operations Abroad şirketiyle yapılan anlaşma sonucu, Acıbadem Sağlık Grubu, hastaların ameliyatları ve rehabilitasyon devresinde yapılacak tüm tedavi ve kontrollerinin sorumluluğunu üstleniyor. Örneğin İngiltere'den gelen bir hasta evinden alınıp, ameliyatını olmuş. Tüm detaylar Acıbadem ve Operations Abroad'un birlikte yürüttüğü bir çalışmayla gerçekleştirilmiş.

Memorial Hastanesi yetkilileri de İngiltere, Almanya ve Hollanda ile estetik yaptıracak yabancı hasta konusunda çeşitli anlaşmalar yapmak üzere çalışmalarının devam ettiğini belirtti. İstanbul Cerrahi Hastanesi Plastik Cerrahi Sorumlusu Dr. Tekin Gümüşoğlu da, yurdışından karın yağları ve silikon için hastalarının geldiğini ifade etti. Özellikle İngiltere ve Hollanda'dan hastaların geldiğini söyleyen Tekin Gümüşoğlu, ayda ortalama 5 hastanın burada tedavi olduğunu belirtti. Amerikan Hastanesi ve Alman Hastanesi de Avrupa'dan estetik ameliyatları için tercih edilen hastanelerin başında yer alıyor.

''Almanya' da 5 bin euro istediler, buraya geldim''
Almanya, İngiltere ve Hollanda'dan Türkiye'ye gelen kadınlardan biri de 29 yaşındaki spor hocası Alman Claudia Kappler. Silikon taktırmanın Almanya'da 5 bin eurodan başladığını söyleyen Kappler, "Türkiye'de çok iyi doktorlar olduğunu duydum. Üstelik fiyatı da yarı yarıyaydı. Bir arkadaşım da burada karın yağlarını aldırmış. Ben de hem tatil olsun, hem de başka bir ülkede yaptırayım, çifte moral olsun diye düşündüm. Hatta bazıları bana Türkiye'de kuş gribi var dediler. Ben aldırış etmedim. Çünkü bu defa çok kararlıydım" diye konuştu.

Bakırköy Acıbadem Carusel Hastanesi Estetik, Plsatik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü'nden Prof. Dr. Atilla Arına tarafından yapılan operasyonla Claudia Kappler'in göğüsleri 2 beden büyüdü. Silikon protez takarak ameliyatı yaptığını söyleyen Prof. Arına, "Yurtdışına göre bizde bu tür ameliyatlar daha ucuz. En önemlisi hasta takibi bizde çok daha iyi. Buraya hastalarımız ya arkadaşlarından duyarak, ya da internetden veya aracı kurumlar vasıtasıyla geliyor" dedi.

Vatan
şimdi
de
tıp
turizmi
Yorum (26)
aliöztürk
Hocam katılıyorum.. Küçük bir azınlık için sağlanan bu haksız uygulamayı durdurabilecek olan, üniversitelerin mevcut muayenehanesi olanların muayenehane açma izinlerini uzatmaması ile çözülebilecektir. İzin yenilenmeyince 700 kişilik küçük azınlıkta diğer meslekdaşları ile eşitlenecek ve mücadele yapılacaksa herkes için yapılacaktır.
0
Cevapla
Öğretim Üyesi Profesör
Arkadaşı tebrik ediyorum. Bu kargaşa ortamında yeni bir karışıklık mesajı vererek çok faydalı bilgiler vermiş. Ama şunu söylemek istiyorum sonucu ne olursa olsun şu anda anayasa mahkemesi net bir şekilde yürütmeyi durdurmuştur. Öküz altında buzağı aramaya gerek yok...
0
Cevapla
BMutlu
Yapılan analiz sonderece gerçekci, temel sıkıntı öğretim üyelerinden başlıyarak tüm sağlık çalışanları ile ilgili iken bunu küçük bir azınlık üzerinden yürütmek en hafif ifade ile tutarsızlık olarak nitelenebilir. tam gün çalışan öğretim üyesi
0
Cevapla
uzmandr
'Uygulamaya bakıldığında, üniversitede çalışan öğretim üyesi hekimler muayenehane çalıştırabilirken Sağlık Bakanlığı kadrolarında görevli hekimler çalıştıramamaktadır.' nedenini bilen var mı ? yada merak eden?
0
Cevapla
Tam Gum
Ne kadar anlatmaya calisilsa da bazilari icin davul zurna bile bos. Arkadaslar ve yasayi yorumladigini sanan ogretim uyesi sizlere soyle soylememiz lazim, AYM kararini tersinden okuma cabalariniz nafiledir. AYM o kadar basvuru varken bu yasayi yururlugube 9 gun kala laf olsun diye durdurmamistir. Bana bakanligin da lehte genelgesinden sonra (ki olmasa da farketmezdi) sorusturma acacak yoneticinin alnini karislarim. Hodri meydan. Maddi ve manevi tazminat davalari ve kisisel suc duyurularini goze alan olursa beklerim. Dedigim gibi kisisel ve aile huzurunuzu boyle konularla bozmayin. Bakin bahar geldi , cikin sahile tavuk kanadi mangal , cizgili pijama bakin keyfinize...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir