Medimagazin logo

TARD'ın itirazı sonuç verdi, karar Danıştay'dan döndü

Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlarının işlem puanlarının yüzde 25 azaltılması kararına itirazı Danıştay kabul etti, yürütme durduruldu
TARD'ın itirazı sonuç verdi, karar Danıştay'dan döndü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 5 Temmuz 2018 SUT Tebliği ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlarının işlem puanlarının yüzde 25 azaltılması kararına karşı Türk Anestezi ve Reanimasyon Derneği’nin açtığı itiraz davası sonuçlandı.

Danıştay Onuncu Dairesince verilen yürütmenin durdurulması kararında SGK’nın Sağlık Bakanlığı ve uzmanlardan görüş almadan karar verip Resmi Gazete’de yayınladığı ifade edildi. Kararda ayrıca idarenin uygulamasının gerekçelerini açıklamadığına da değinilerek hukuka aykırılık olduğu belirtildi.

Yazılı açıklama yapan TARD Başkanı Prof.Dr.Ömer Kurtipek “işlem puanlarının haksız ve gerekçesiz olarak yüzde 25 azaltılması kararı hemen uygulamaya sokularak öncelikli olarak özel sektörde çalışan uzmanlarımızın gelir kaybına uğramasına yol açmıştır. Daha sonra da kamuda çalışan üyelerimizin hak kayıpları olacaktı. Bu nedenle bu kararın yürütmesinin durdurulması nedeniyle Derneğimizin başlattığı hukuki mücadele sonucunda  18.09.2019 tarihinde yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir. Böylece Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanlarına yapılan bu haksız uygulama ortadan kalkmış ve Adalet yerini bulmuştur” dedi.

 

 

turk anestezi ve reanimasyon dernegi
prof.dr.omer kurtipek
resmi gazete
Yorum (4)
Adem Denizer
Anestezi teknisyeni olmadan o puanların %25 ini bile tek başına yapamazlar. Ama burası Türkiye. Emeksiz yemek bir tek burada var. Vakayı teknisyen takip eder ve bitirir puanı uzmana yazarlar. Masaya çağırırsan acil mi diye sorarlar. İnsanı meslekten soğuturlar.
9
Cevapla
Memduh aslan
Anestezist Adem Denizer sende7 yıl tıp Fakültesi okur üstüne 5 Yıl anestezi uzmanlığı yaparsan. Yoğun bakımdaki hastaların ve ameliyathanedeki hastaların sorumluluğunu alır hasta yoğun bakımda ölür hasta yakınlarına ölüm haberi verirken her an dayak yeme,yoğun bakımda kapı cam kırılma korkusu yaşarsan yada en ufak bir hatada binlerce liralık tazminat davasını ödemeye ortak olursan ben sana alacağım puanın yarısını sana veririm ama maalesef lise yi bitirip yada 2 yıllık okuyup atanarak Bayada güzel maaş alırken kendinizi uzmanla bir tutmanız hoş olmamış
123
Cevapla
aydin sinal
hala Türkiyede anestesi hemsire ve teknisyenleri ameliyathanede anestesimi verirler?almanyada anestesi hemsireleri intubasyondan sonra tubusu flasterledikten sonra bir daha hic ameliyat odasinda görülmezler,anestesist extubasyonu bile yalniz yapar,hastayi sedyede yalniz ayilmaya götürür teslim eder,bu arada anestesi hemsiresi ikinci hastayi narkoza hazirlar,anestesist bir kahve icmeye firsat bulamadan ikinci hastaya gider ,rutin hazirliklarini yapar.almanyaya calismak icin gelecek meslektaslara bir bilgi olsun diye yazdim.
3
Cevapla
adnan türkel
Almanya'da narkozitörler tubusu bizzat kendileri flasterleyip tespit ederler, bir de patates yemekleri meşhurdur ve bira ile iyi gider. 88 yaşına kadar çalışırlar durmadan yorulmadan. tubusu bizzat kendileri çekerler, narcosis ende. Bavyera da pek şirindir, herkes gidip görmelidir binaenaleyh!
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir