Medimagazin logo

İşitme Cihazlarında Sgk Desteği Var Mı?

İşitme kaybı, insanlar arasındaki iletişim kaybına ve büyük zorlukların tanınmasına neden olur. Artık işitme kaybınızı kontrol altına almak ve sosyalleşmekten uzak durmak için işitme cihazlarıyla duyu organlarınızı geliştireceksiniz.
İşitme Cihazlarında Sgk Desteği Var Mı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Günümüzde en büyük sorunlardan biri olan işitme kaybının, özellikle erken yaşta tespit edilmesi için adımlar atması daha kolay olacaktır. İşitme kaybı olanlar için, erken tespitin bir sonucu olarak, işitme cihazları artık bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilir.
 
 Çünkü işitme kaybı olan bebekler de konuşmayı öğrenemez ve başları büyük derttedir. İşitme cihazlarının yardımı ile bu araç sesi yakalayabilecek ve beyin gelişimi üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak. İşitme cihazları, yalnızca dışardan gelen sesleri duymak için değil aynı zamanda bebek öğrenmesi için de büyük bir katkı sağlar.
 
 Sesleri duyarak ve hissederek eğitim sürecini daha iyi bir şekilde tamamlar ve bu anlamda yaşamındaki bu büyük zorlukları tamamen aşar.
 
 Hükümetin bir işitme cihazına sahip olması için ayarlanan bir ölçek ve zaman var, bu nedenle ülkemizde yüz binlerce insan işitme cihazı satın almak için sıraya girdi.
 
 İşitme cihazları Sgk tarafından sağlanır, ancak birçok hizmeti temel alarak bu hizmeti sağlarlar. Aynı zamanda, başka bir sorun olması durumunda cihaza zarar verme veya zarar verme gibi bir işitme cihazı olan biri bu hizmeti sağlamıyor ve yıllarca yeni bir işitme cihazının alınmasını bekledi.
 
 Elbette bir işitme cihazına sahip olmanın maliyeti vardır, çünkü işitme cihazı almak isteyen biri için ücret tüm cihazları kapsamamaktadır. Bir cihaza sahip olmak için, belli yaş ve koşullar için ödeme yapmanız gerekir. Yapılan ödemeler aşağıdaki şekilde bilinir.
 
 İşitme Cihazı Fiyatları 
 
 Örnek Olarak siser işitme cihazı fiyatları 2000 TL Ebeveynlerin 0-4 yıl çalışması durumunda net 920 TL, ebeveynlerin emekli olması durumunda 785 TL, ebeveynler 5-12 yaş arası çalışıyorsa, internet 1040 TL, ebeveynler 920 TL ebeveynler 13-18 yaş arası çalışıyorsa, net 1100 TL, ebeveynleri 988 TL emekli ise, 18 yaşından büyük kişiler için, eğer çalışıyorsa 1400 TL, veli emekli ise 1325 TL,
 
 Yeşil kartı olan hastalarda 1400 TL SGK indirimi alabilirler. Bu şartlar çerçevesinde işitme cihazı satın alabilir ve bu durumda kaliteye ve fiyatlara bağlı olarak siser.com.tr üzerinden tüm detayları öğrenip daha iyi bir bilgilendirme edinebilirsiniz.
 
 Bu sayede bilginiz daha iyi olur. Öğrenmek istediğiniz tüm fiyatlandırmaları sitemiz üzerinden edinebilme şansınız vardır. Bir çok konuda aklınız da ki soru işaretlerini cevaplandırmak istiyoruz. 

işitme cihazı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir