Medimagazin logo

Reçete yazmayan Aile hekimini darp eden Avukata Sağlık Bakanlığından sert tepki

Reçete yazmayan Aile hekimini darp eden Avukata Sağlık Bakanlığından sert tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bugün, İzmir Karşıyaka’da Aile Sağlığı Merkezinde görevli bir hekimimiz, sonradan avukat olduğu öğrenilen bir şahıs tarafından, yakınına antibiyotik yazılmadığı gerekçesiyle darp edilmiştir.


Avukatın antibiyotik yazmayan aile hekimini darp etmesine tepki yağıyor


Olayla ilgili İzmir İl Sağlık Müdürlüğümüz derhal inceleme başlatmıştır. Ayrıca olay savcılığa intikal ettirilerek adli sürecin başlaması sağlanmıştır.

 

 

Tek amacı insanımıza hizmet etmek olan ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olaylarını kınıyoruz.

Sağlık Bakanlığı olarak bu tür olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyor; saldırıyı gerçekleştirenlerin yasalar çerçevesinde en ağır cezayı alması için her türlü hukuki girişimi başlatarak titizlikle takip edildiğinin kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.

sağlıkta şiddet
avukat
aile hekimi
sağlık bakanlığı
Yorum (11)
TASCH
Darp edilen bir avukat olsaydı.....Gariban kendisini savunacak kimsecikleri bulamazdı.Ben savunurum diyen de dibine kadar parasını alırdı.Malesfef sağlık camiası şamar oğlanına döndü.
42
Cevapla
Lütfi Tiyekli
Timsah gözyaşı dökmüşler. Korkularından açıklamayı internet sitelerine bile koyamamışlar. https://www.saglik.gov.tr/TR,3187/basin-merkezi.html Açıklamayı yapan ismini bile söyleyememiş... Gel de inan.....
58
Cevapla
yg
Hekim arkadaşa yapılan bu davranışı şiddetle kınıyorum. Ancak antibiyotik konusu sadece aile hekimlerinin konusu gibi algılanmaktadır. Bu konuda vatandaşlarla aile hekimleri karşı karşıya gelmektedir. "Sağlık Bakanlığı akılcı antibiyotik kullanımı için medya kampanyası başlatacak" başlıklı konuya yapmış olduğum yorum " Bence bu eğitim önce hekimlere yapılmalı. Ben aile hekimi olarak (pratisyen hekim) çalışıyorum. Elimden geldiğince hastaların antibiyotik isteklerine defans gösteriyorum. Bu nedenle kaydını benden aldıran hastalar oldu. Tıbben gerekmedikçe antibiyotik yazmıyorum. Ancak aynı davranışı hastane hekimlerinde görmüyoruz. KBB, çocuk, göğüs hastalıkları gibi polikliniklerde antibiyotiklerin kontrolsüz bir şekilde yazıldığını görüyorum. Bulunduğum ilde il devlet hastanesi acilinde gripal enfeksiyonla acile gelen her hastaya istisnasız antibiyotik yazılıyor. (Biraz da firmaların yönlendirmesiyle). Bu arkadaşlar genellikle yeni mezun arkadaşlar. Özellikle bu gruba bilgilendirme yapılmalı." idi. Bu konu Sağlık Bakanlığı yetkililerince bu çerçevede ele alınmalıdır. Ayrıca eczaneler hastanın eline antibiyotikleri vermekte "Aile hekimine yazdır gel " demektedir. Eczaneler bu konuda denetlenmelidir.
49
Cevapla
eryuha karadeniz
Hekimlerimizin saygılı olalım onlar da yoruluyor onlar da uykusuz kalıyor onlar da acıkıyor Bunların hepsini göz önünde bulunduralım. Bir Hekim kolay yetişmiyor saygılar
33
Cevapla
postenflamatuar
Drexit en etkin çözüm. Bu tür vakalar artık vakayı addiyeden. Müşteri memnuniyeti adına doktorluk ayaklara düşürülmüştür. Tek çözüm Drexit. Kafayı fazla bu tür şeylere takmayın. Size saldırı olduğunda karşı atak geliştirmekten çekinmeyin. Kafa göz dalmak en iyisidir. Sadece ilk saldıran olmayın. Ben şahsen her isteyene antibiyotik yazıyorum. Şiddetle de tavsiye ediyorum. çocuklarda her gribal enfeksiyona da mutlaka antibiyotik yazılmalıdır. Gribal enfeksiyon çocuklarda rahat bakteriyel enf. dönüşür. Keşke mümkün olsa da Eczaneler kapatılsa ve her isteyen her istediği ilacı marketlerden sualsiz sorgusuz ve reçetesiz alabilse. Sadece isteyen doktora gitse.
56
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir