Medimagazin logo

Mevsimsel geçişlerde gribe dikkat

Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Kayhan, mevsimsel geçişlerde havaların soğumaya başlamasıyla üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı.
Mevsimsel geçişlerde gribe dikkat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

  Başhekim Kayhan, soğuk algınlığı sonucu oluşan enfeksiyonlarda etkenin büyük oranda virüsler olduğunu anlattı. Kayhan, şunları söyledi: "Grip ani olarak başlayıp yüksek ateşle seyreden, aşırı halsizlik, bitkinlik, kuru öksürük kas, eklem ve baş ağrısıyla kendini gösteren bir hastalıktır. Gribe yakalanan kişi en az 3 -5 gün yatak istirahatıyla kendini toparlayabilir. Ayrıca vücudun bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle zatürree gibi ikincil hastalıkların da tabloya eklenmesiyle hastalık daha da ağırlaşabilir ve özellikle çocuklar, yaşlılar, diyabetliler, astımlılar, kalp ve kanser hastalarında ölüme neden olabilir. Hastalık, kapalı ve kalabalık yerlerde daha hızla yayılmaktadır. Dolayısıyla açık havada ve havalandırması iyi olan yerlerde bulunmak enfeksiyon riskini azaltır."
        Bu aylarda ani hava değişimi nedeniyle ortaya çıkan gribal enfeksiyonlara yakalanmamak için C vitamini içeren gıdaların alınması gerektiğini ifade eden Dr. Kayhan, "Grip nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bol C vitamini tüketilmesi çok etkili. Örnek verecek olursak C vitamini kuşburnunda bol miktarda mevcuttur. C vitamini herkesin tahmin ettiğinin tersine gribi önlemez. Sistemi güçlendirir, hastalıklara karşı vücut direncini hafifçe artırabilir ama gribi kapmamızı ve hasta olmamızı kesinlikle engellemez. Hatta aşırı derecede C vitamini, özellikle çocuklar ve yaşlılarda ishale sebep olabilir." diye konuştu.
        Kayhan, grip hastalığını başkalarına bulaştırmamak için aksırırken ya da öksürürken mendil kullanmaya dikkat edilmesini, yaşanan ortamların sık sık havalandırılmasını, hasta olan kişilerin yaşlı ve küçük çocuklardan uzak durması gerektiğini sözlerine ekledi.

mevsimsel
geçişlerde
gribe
dikkat
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir