Medimagazin logo

Avrupa Ultrason Kongresi Antalya'dan Slovenya'ya alındı

Antalya’da gelecek yıl düzenlenmesi planlanan Euroson (Avrupa Ultrason Kongresi), Türkiye'deki olağanüstü koşullar gerekçe gösterilerek Slovenya-Ljubljana’da yapılma kararı alındı
Avrupa Ultrason Kongresi Antalya'dan Slovenya'ya alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tıbbi Ultrasonografi Derneği (TUD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Kabaalioğlu Medimagazin'e yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları kaydetti:

'2017 yılında Antalya’da düzenlenmesi planlanan Euroson (Avrupa Ultrason Kongresi), ülkemizdeki son 1 yılda gelişen olağanüstü koşullar nedeniyle, Slovenya-Ljubljana’ya taşınmıştır. Ancak, kongre düzenleyicisi yine Türk Tıbbi Ultrasonografi Derneği (TUD) olacaktır.

Euroson Kongresi, 28 Avrupa ülkesinin dahil olduğu EFSUMB (Avrupa Ultrason Federasyonu) tarafından her yıl değişik bir ülkede düzenlenmekte ve 800-2000 arasında doktor katılmaktadır. EFSUMB 1972 yılında, Almanya-İsviçre öncülüğündeki 13 ülke temsilcileri tarafından kurulmuş 44 yıllık köklü bir federasyondur. Derneğimiz de 1985 yılında kurulmuş olup geçen yıl 30. yıl kutlaması yapmış, ultrason alanında Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı derneğidir. Yaklaşık 500 üyesi olan derneğimiz, ilk yıllarından itibaren EFSUMB ile ilişki kurup geliştirmiş ve yaklaşık 10 yıl önce Euroson Kongresi’ni üstlenmek üzere başvurmuştur.

Derneğimiz (TUD) her yıl ultrason konusunda 2 veya 3 önemli eğitici faaliyet (kurs-sempozyum-pratik eğitim) düzenlemekte ve sadece radyologlara yönelik değil, tüm disiplinlere açık (multidisipliner) ve doğru ultrason kullanımını hedefleyen çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar arasında, kılavuzlar hazırlanması, kitap çevirileri ve üyelere hukuki destek sağlanması ile ultrason alanındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi de yer alır.

22-25 Eylül 2017 tarihinde ljubljana-Slovenya’da düzenleyeceğimiz kongrede, klasik bilgilerin gözden geçirilmesi-tartışılması yanısıra ultrason ile ilgili her alandaki yeni gelişmeler sunulacaktır. Özellikle, artık ülkemiz dışında tüm ülkelerde yaygın kabul gören ultrason kontrast uygulamaları ve elastografi ile girişimsel işlemlerde pratiğe giderek yerleşen füzyon görüntüleme, ana konulardan olacaktır.

Ultrason, artık her doktorun ilk aşamada, muayenenin ayrılmaz bir parçası olarak veya acil şartlarda ya da herhangi bir müdahaleye kılavuz olarak kullanabileceği çok değerli bir alet olmuştur. Zararsızlığı ve taşınabilirliği ile vücudun her bölgesinde, ve çok çeşitli amaçlarla kullanım spektrumu giderek gelişen ultrason, özellikle hamilelikte, bebek ve çocuklardaki birçok takip gerektiren durumda (hidronefroz, hidrosefali, vb.) en değerli tanı ve hatta tedavi kılavuzu olarak yer bulmaktadır.

Ancak, tüm bu avantajlarına karşın, ultrasonun kullanıcıya olan bağımlılığı en büyük dezantajıdır. Ciddi bir eğitim almadan ultrason kullanmanın, çok sakıncalı olabileceği, tüm dünyada yaygın kabul görmektedir.

Derneğimizin, gelecek sene Eylül ayında düzenleyeceği kongrenin, ultrason eğitimini pekiştirmek isteyen tüm Türk doktorlar için çok iyi bir fırsat olacağını belirtmek isteriz. Tüm Avrupa’dan ve hatta Avrupa dışından da katılacak ultrason uzmanları ve meraklıları ile birlikte “hands-on” pratik imkanlarının ve yoğun kursların da yer aldığı oturumlar, bilimsel olarak doyurucu olacaktır. Kongrenin 3 yoğun kursu olacaktır; obstetrik ultrason, karaciğer-gastrointestinal kontrastlı ultrason ve tiroid ultrasonu.

Ayrıca, kongrenin bilimsel cazibesi yanında, Türkiye’ye yakın konumlu ve küçük ama büyüleyici bir ülkede-Slovenya’da oluşu da, katılımcılar için ayrı bir avantaj olacaktır.

Tüm ultrason sevdalısı doktorları bu kongreye davet etmek isteriz.

Saygılarımızla'

kongre
avrupa ultrason kongresi
euroson
türk tıbbi ultrasonografi derneği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir