Medimagazin logo

Başhekimlik onayı olmayan kağıt reçeteler kabul edilmeyecek

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yapılan ve bugün yürürlüğe giren düzenlemeye göre, e-reçete hazırlanamadığı için verilen ve başhekimlik onayı olmayan kağıt reçetelerin kabul edilmeyeceğini savundu.
Başhekimlik onayı olmayan kağıt reçeteler kabul edilmeyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TEİS Başkanı Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, eczanelerin başhekim onayı olmayan kağıt reçeteleri bugünden itibaren kabul edemeyeceğini ve bunlarla ilgili işlem yapamayacağını öne sürdü.

Başından beri reçetelerin elektronik ortamda e-imza ile yazılmasını savunduklarını anımsatan Saydan, şunları kaydetti:

"E-imza ile imzalanmış elektronik reçete bizlerin daha güvenilir ortamda ilaç vermesini sağladığı gibi bir sürü lüzumsuz kağıt tüketimini de azaltacaktır. Kurum tarafından hekimlerin gereksiz yere kağıt reçete yazması engellenemediği için, 15 Ekim Cumartesi itibarıyla başlayacak olan yeni uygulamaya göre hekim 'sistemlerin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememiştir' ifadesini ekleyip kağıt reçete yazacak olursa bu reçeteler ancak hastane başhekimlerince onaylanınca eczanelerce kabul edilecektir."

Saydan, resmi ve özel tüm 2'nci ve 3'üncü basamak sağlık kuruluşları, hastane, üniversite veya eğitim araştırma hastanelerindeki yeni uygulamadan en çok vatandaşların zarar göreceğini belirterek, "Doktora yazdırdığı kağıt reçete ile eczanelerimize gelen vatandaşlarımıza, reçetelerinde başhekimlik onayı ve mührü olmadığı için ilaç veremeyeceğiz çünkü SGK başhekimlikçe onaylanmayan kağıt reçetelerin bedelinin kurumca ödenmeyeceğini ve sözleşmeli eczanelerce bu reçetelerin karşılanmaması gerektiğini sağlık uygulama tebliği ve yayınladığı duyuru ile bildirmiş bulunmaktadır." ifadesini kullandı.
Bugün başlayan uygulamanın vatandaşı, hastaneleri ve eczaneleri mağdur edeceğini ve bundan vazgeçilmesi gerektiğini ileri süren Saydan, "Kağıt reçetelerle eczanelerimize geldiğinizde, reçetenizde 'sistemlerin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememiştir' yazısı mevcut ise ve reçetenizde başhekimlik onayı yoksa i̇laçlarınızı veremeyeceğiz. Bunun sorumlusu biz eczane eczacıları değiliz." görüşünü savundu.

reçete
e-recete
başhekimlik onayı
kağıt reçete
elektronik reçete
e-imza
Yorum (1)
Cerebrum
Hastanelerdeki bilgi işlem sistemleri e reçete göndermek şöyle dursun çoğu zaman çalışmıyor bile . Artık Başhekimlik makamı önünde reçete onay kuyruğu olur .bundan sonrasını onlar düşünsün
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir