Medimagazin logo

Dev hastane grubunun yüzde 50'si satılıyor

BUNDAN üç yıl önce, Türkiye’nin önde gelen hastane gruplarından Florence Nightingale’e ortak olan Fiba Sağlık Yatırımları A.Ş., satın aldığı yüzde 50 hisseyi devrediyor. Söz konusu hisse devri işlemi, grubun 6 önemli hastanesini kapsıyor.
Kaynak: HÜRRİYET
Dev hastane grubunun yüzde 50'si satılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konu ile ilgili bilgilendirme Rekabet Kurumu'nun sitesinde yer aldı. Yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "Grup Florence Nightingale Hastaneleri A.Ş.’nin sermayesinin % 50’sini temsil eden hisselerin Florence Nightingale Hastaneleri Holding A.Ş. tarafından Fiba Sağlık Yatırımları A.Ş.’den devralınması işlemine yönelik olarak Rekabet Kurulu’ndan izin alınması..."

Kurum'un da onay vermesi ile birlikte hisse devir işlemleri gerçekleşmiş olacak. 

ŞİFA HASTANESİ'Nİ BİRLİKTE ALMIŞLARDI
Fiba Holding 2014 yılında Grup Florence Nightingale Hastaneleri'nin yüzde 50 hissesini alarak gruba ortak olmuştu. Grup geçtiğimiz yıl da Kadıköy Şifa Hastanesi hisselerinin tamamını satın almış ve toplam hastane sayısını 6'ya çıkarmıştı.

TEMELİ 1989'DA ATILDI
1989 yılında, Türk Kardiyoloji Vakfı bünyesinde Prof. Doktor Cem’i Demiroğlu tarafından kurulan ve grubun ilk hastanesi olan Florence Nightingale Hastanesi’nde yılda 2 binin üzerinde açık kalp ameliyatı gerçekleştiriyor.

İlk hastanenin ardından daha sonra İstanbul’da 4 hastane daha kuran grup yakın zamanda Londra’da sağlık kuruluşlarının yoğunlaştığı özel bölge olan Harley Caddesi’nde bir klinik açtı. Kurum İngiltere’nin önemli sağlık gruplarıyla yürüttüğü işbirliği kapsamında özellikle Körfez Ülkeleri’nde faaliyet yürüterek, bu hastaları İstanbul ve Londra’da tedavi ediyor.

florence nightingale hastanesi
fiba holding
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir