Medimagazin logo

Gilead’dan bilimsel ve sosyal projelere destek

Gilead Türkiye, Proje Destek Programı kapsamında hastalıkların taranması, teşhis edilmesi ve uygun tedavilere ulaşılması alanlarında iyileştirme yapan bilimsel projelere toplam 200 bin TL, sosyal sorumluluk projelerine ise toplam 100 bin TL tutarında destek verecek
Gilead’dan bilimsel ve sosyal projelere destek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gilead, 30 yıldır HIV/AIDS hastalığının tedavisi için antiretroviral tedaviler geliştirmeye odaklanarak HIV enfeksiyonunun ölümcül bir hastalık olmaktan çıkarıp yönetilebilir bir hastalığa dönüştürülmesi yolundaki çabalara yardımcı olmaktadır. 

Gilead’ın altı kıtada istihdam ettiği 8.900’un üzerinde çalışanının ortak odak noktası, yaşamı tehdit eden hastalıklara yönelik yenilikçi tedaviler geliştirmek ve sunmaktır. Gilead’ın odaklandığı tedavi alanları arasında HIV/AIDS, karaciğer hastalıkları, hematoloji ve onkoloji, inflamatuvar hastalıklar, solunum hastalıkları ve kardiyovasküler hastalıklar yer almaktadır. 
Bugün, araştırma ve geliştirme çabalarımız planlanan ve halen sürmekte olan 400’ün üzerinde klinik çalışmayı kapsamaktadır. Bu klinik çalışmalarda etkili ilaçların gelecek nesli olmaya aday moleküller değerlendirilmektedir.1

2016 yılında Gilead, dünya genelinde yaşamı tehdit eden hastalıklarla mücadele eden insanların yaşamlarını iyileştirmek için çalışan kuruluşlara 460 milyon doların üzerinde bağışta bulunmuştur.2

Gilead Sciences, ilaca erişimin sınırlı veya hiç olmadığı bölgeler de dahil olmak üzere dünyanın her yanında yaşamı tehdit eden hastalıklarla mücadele eden milyonlarca hastaya sunulan bakımı iyileştirmek için çalışmaktadır.

Gilead, hastaların ve toplumların mümkün olan en iyi bakıma erişmelerinin önünde sıklıkla karşılaşılan zorlukların bilincindedir ve bu zorlukların yalnızca bilimsel keşif yoluyla ve tek başına Gilead tarafından aşılamayacağını bilmektedir. Katkı programlarımız yoluyla dünyanın dört bir yanında yerel topluluklar içinde insanların yaşamını daha da iyileştirmek için her gün yorulmak bilmeksizin çaba gösteren hasta derneklerine, kar amacı gütmeyen kuruluşlara ve sağlık kuruluşlarına destek oluyoruz.3

Gilead Sciences ‹laç Tic. Ltd. fiti. 2007 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet göstermektedir. 2013 yılında hayata geçirilen Gilead Türkiye Proje Destek (Fellowship) Programı4 HIV, Hepatit B ve C ve NASH (nonalkolik steatohepatit) tedavi alanlarında hastalıkların taranmasını, teşhis edilmesini ve uygun tedavilere ulaşılmasını iyileştirmeye yönelik en iyi uygulamaların ve yeni fikirlerin geliştirilmesini, keşfedilmesini ve yayılmasını sağlayacak bilimsel veya sosyal sorumluluk projelerine destek olmayı amaçlamaktadır. 

Program, Gilead Türkiye Proje Destek (Fellowship) Program hedefleriyle uyumlu projeler için finansman arayışında olan kar amacı gütmeyen sağlık ve toplum kuruluşlarının başvurularını değerlendirmektedir. 

Finansal yardıma hak kazanabilmek için başvuru sahiplerinin, projelerinin belirtilen kriterleri nasıl karşıladığını göstermeleri gerekmektedir. Başvurusu kabul edilen proje sahiplerinin, projenin gidişatı hakkında bilgilendirmede bulunmaları ve bulgularını sunmaları beklenmektedir.

Gilead, projelerin liyakat durumunu ve şirketin misyonuna ve odaklandığı tedavi alanlarına ne ölçüde yakın olduğunu değerlendirerek katkıda bulunma kararı almak üzere önde gelen akademisyenlerden oluşan bağımsız bir gözden geçirme komitesi oluşturmuştur. Gözden geçirme süreci ve süreç sonunda alınan finansal destek kararları Gilead’ın ticari faaliyetlerinden bağımsız yapıdadır birbirleri ile bağlantılı değildir. 

Gilead, Türkiye’de 2015 yılında Hepatit B alanında 5 merkez ile başlattığı klinik araştırmalarını; 2016 yılında onkoloji alanındaki yeni araştırmalar ile 27 merkeze çıkartmıştır. 2017 yılında NASH alanında 3 yeni merkez daha eklenerek toplam 30 merkeze ulaşılması ve önümüzdeki yıllarda ülkemizde yapılan klinik araştırma sayılarının giderek artması beklenmektedir. 
Gilead’ın 30. kuruluş yıl dönümünde; Gilead Türkiye Proje Destek (Fellowship) Programı, ilk oluşturulduğu tarihten bu yana HIV, viral hepatit, hematoloji ve invazif fungal hastalıklar alanlarında 30’un üzerinde projeye destek vermiştir.


2017 yılında verilecek destek tutarları:

• Bilimsel projeler: 200.000 TL
• Sosyal sorumluluk projeleri 100.000 TL

Başvurular ve ayrıntılı bilgi için:
www.gileadprojedestek.com
Son başvuru tarihi: 30 Haziran 2017

1.http://www.gilead.com/~/media/files/pdfs/other/us_corporate_overview_0217.pdf?la=en
2.Corporate Narrative January 2017 999/IHQ/17-01//1002
3. http://www.gilead.com/responsibility/corporate-contributions
4. Data on file

 

gilead
destek
proje
ödül
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir