Medimagazin logo

Hastayı bekleten eczaneye ceza yolda

Serbest eczanelerde, yıllık seksen bin reçete sayısının aşılması halinde ikinci eczacı çalıştırılması zorunlu oldu
Kaynak: TÜRKİYE - GÖKAN KAYA
Hastayı bekleten eczaneye ceza yolda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı, işlek yerlerde bulunan eczanelerden ilaç almak zorunda kalan ve yoğunluktan dolayı diğer müşterileri onlarca dakika bekleyen vatandaşların bu sorununa el attı. Buna göre Bakanlık, Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle çok iş yapan eczanelere ikinci eczacı çalıştırma şartı getirdi.

Yapılan düzenlemeye göre serbest eczanelerde, yıllık seksen bin reçete sayısının veya yıllık üç milyon Türk Lirası tutarında cironun aşılması halinde ikinci eczacı çalıştırılması zorunlu oldu. Ayrıca bu reçete sayısı veya ciroya eklenen yıllık her 80 bin reçete veya yıllık her üç milyon Türk Lirası ciro için ilave bir ikinci eczacı çalıştırılması gerekecek. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen eczanelerin ruhsatını süresiz askıya almaya varan cezalar verilecek.

Reçete sayısı veya ciro verileri doğrultusunda çalıştırılması zorunlu ikinci eczacı sayısı en fazla üç olacak. Düzenleme kapsamında hastanelerde muayene olmak için uğraşan vatandaşlar bir de eczanelerde ilaç alma derdine düşmeyecek.

eczane
ceza
ikinci eczaci
Yorum (2)
aydin sinal
acikta kalan eczacilik fakültesi mezunlarini düsünerek alinmis bir karar.türkiyedeki sartlara uygun olarak ikinci,hatta ücüncü kalfa sarti getirseler daha makul olur,benim gördügüm kadariyla eczehaneyi idare edenler kalfalar eczacilar-eger eczahanede olurlarsa-danismanlik,kasiyerlik görevi yapiyor.
10
Cevapla
Eczacilik mi
Diplomayi kiraya verirdik beee
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir