Medimagazin logo

SSK'nın ilaç fabrikası satılacak

SSK'nın faaliyeti durdurulan İlaç ve Tıbbi Malzeme Sanayi Müessesesi ihaleyle satılacak
SSK'nın ilaç fabrikası satılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK'nın faaliyeti durdurulan İlaç ve Tıbbi Malzeme Sanayi Müessesesi ihaleyle satılacak.

SSK'nın faaliyeti durdurulan İlaç ve Tıbbi Malzeme Sanayi Müessesesi ihaleyle satılacak.

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devrinden önce, kurum eczanelerinde satılan ilaçların bir bölümü, Bakanlar Kurulunun 12 Haziran 1980 tarihli kararıyla kurulan İstanbul Şişli'deki ilaç fabrikasından sağlanıyordu.

Ancak SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devrinin ardından kurumun sağlık hizmetlerini satın almaya başlamasıyla müessesenin durumu belirsiz hale gelmiş ve faaliyetleri durdurulmuştu. Burada çalışan personel ise SSK'nın başka birimlerine nakledilmişti.

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, müessesenin faaliyetteyken Türkiye'deki ilaç pazarının yüzde 4'üne hakim olduğunu söyledi.

Piyasadaki payının küçüklüğüne rağmen, müessesenin ilaç fiyatlarının belirlenmesinde büyük rolü bulunduğunu anlatan Öztaşkın, müessesenin ürettiği eşdeğer ilaçların piyasadakilere göre yüzde 150 ile 650 arasında daha ucuz olduğunu kaydetti.

Müessesenin faaliyetlerinin durdurulmasıyla bazı ilaçların fiyatının yükseldiğini ifade eden Öztaşkın, SSK'nın ilaç giderlerindeki artışın bir nedeninin de müessesenin faaliyetinin durdurulması olduğunu savundu.

Öztaşkın, müessesenin yerinin ilaç üretimine uygun olmadığını kaydederek, "Fabrikanın, uygun bir yere taşınarak ve ilaçlarını da çeşitlendirerek, üretime devam etmesini öneriyoruz" dedi.


AA
ssk'nın
ilaç
fabrikası
satılacak
Yorum (1)
Dr.Cevdett
Millileşmek, yerlileşmek derken efsane bakanımız döneminde neler olmuş. Dövizin rekor üstüne rekor kırdığı şu günlerde kendi ilaç fabrikalarımıza ne kadar ihtiyaç olduğunun önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir