Medimagazin logo

Suriyeli tıp öğrencileri Youtube üzerinden eğitimlerine devam ediyor

Suriye'deki Arapça konuşan tıp öğrencileri, klinik süreçleri ve prosedürleri öğreten videolara ücretsiz erişim karşılığında çevrimiçi bir eğitim şirketine çeviri hizmetleri sağlıyorlar
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Suriyeli tıp öğrencileri Youtube üzerinden eğitimlerine devam ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- The Lancet'te yer alan makaleye göre Suriye'de 8 yıl süren savaş, ekonomik ve sosyal hayatı etkilediği gibi yükseköğretimi de olumsuz olarak etkilemiş durumda
Savaş sırasında üniversitelerin birkaç kez ateş altında kalması pek çok nitelikli öğretim üyesinin ülkeyi terk etmelerine neden oldu. Tahminlere göre ise Suriye’de doktorların yüzde 50'sinden fazlası ülkeyi terk etti.

Fakültelerin azalmasıyla sınıflardaki yoğunluk arttı, bu da beraberinde nitelikli eğitimin alınmasını zorlaştırdı. Tüm bu olumsuz tablo Suriye'deki tıp öğrencilerini açık eğitim kaynaklarından bilgi almaya itti. Çevrimiçi olarak güvenilir bir bilgi kaynağı bulmak tıp öğrencileri için büyük önem kazandı. Ancak Suriye'de tıp Arapça öğretildiği ve Arapça güvenilir kaynaklar az olduğu için öğrencilerin bilgiye çevrimiçi kaynaklardan ulaşması zordu.
ABD merkezli bir çevrimiçi tıbbi öğrenme platformu olan Osmosis, esasında ücretli bir platform. Bu platformda, patoloji ve fizyolojinin kapsamlı kapsamı ve artan farmakoloji ve klinik akıl yürütme konuları koleksiyonu da dahil bin 500'den fazla video bulunabilir.

2012'de kurulmasından şimdiye Osmosis, Suriye de dahil olmak üzere dünya çapında binlerce tıp öğrencisinin dikkatini çekti. Şubat 2018'de Şam Üniversitesi, Halep Üniversitesi ve Tishreen Üniversitesi'nden üç grup tıp öğrencisi, YouTube tıbbi videolarını Osmosis'den Arapça'ya çevirmeye başladı.

Johns Hopkins Üniversitesi'nde iki tıp öğrencisi tarafından başlatılan kar amaçlı çevrimiçi kurs sağlayıcısı Osmosis, klinik süreçler ve prosedürler hakkında içerik sunmaktadır.

Tercümeler karşılığında Osmosis, Suriye'deki dokuz tıp fakültesinin hepsine öğrencilere içeriklerine ücretsiz erişim izni verdi.

Amaçları, Arapça konuşan topluluğa kendi dillerinde güvenilir bir çevrimiçi tıbbi bilgi kaynağı sağlama girişimiydi. Mart 2019'un sonunda, Osmosis YouTube kanalında mevcut 337 hastalığa yönelik ve klinik akıl yürütme videosunun 292'sinde (yüzde 87) Arapça altyazılar vardı. 

Bir takdir işareti olarak, Osmosis dokuz Suriyeli tıp fakültesinden tıp öğrencilerine, şimdi kapsamlı bir video kütüphanesi ve binlerce bilgi kartı ve klinik vaka sorusunu içeren çevrimiçi platformlarına ücretsiz erişim hakkı verdi. Proje ilk yılını tamamladığında 3 binden fazla Suriyeli tıp öğrencisi platforma üye olmuştu.

suriye
the lancet
cevrimici
tip
osmosis
youtube
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir