Medimagazin logo

Türk Dişhekimleri Birliği, TTB'nin aksine Afrin operasyonuna destek verdi

Türk Tabipler Birliği TSK'nin Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıkarken Türk Diş Hekimleri Birliği ise destek verdi.
Türk Dişhekimleri Birliği, TTB'nin aksine Afrin operasyonuna destek verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçtiğimiz Cumartesi Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na  Türk Tabipleri Birliği  karşı çıkmış, hekimler adına yaptığı açıklamada "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" demişti.

DİŞ HEKİMLERİ DESTEK VERDİ
Türk Tabipleri Birliğinin aksine Türk Diş Hekimleri Birliği Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi ve bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"KALICI BARIŞLA SONUÇLANMASINI UMUT EDİYORUZ"
Türk Ordusu'nun kış şartlarına rağmen özveriyle yürüttüğü "Zeytindalı Harekatı" nın kalıcı barış ve huzur ortamının sağlanması ile sonuçlanmasını umut ediyoruz.

Vatanımızın kıymetli evlatları askerlerimizin, harekatın en kısa zamanda sonuç vermesi ile burunları kanamadan vatanımıza dönmelerini, ailelerine kavuşmalarını tüm kalbimizle umut ediyoruz.

"TÜM ULUSUMUZA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ"
Harekatın şu ana kadarki sürecinde şehit olan Musa Özalkan, Oğuz Kaan Usta ve Mehmet Muratdağı'na rahmet ve acılı aileleri ile tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz.

Türk Dişhekimleri Birliği

turk dis hekimleri
turk tabipleri birligi
zeytin dali harekati
Yorum (2)
Ceyhun Türkoğlu
TTB nin yaptığı abuk subuk açıklamadan sonra kendi örgütümüzün gerçekleri görmesine mutlu oldum. TSK Afrin'e keyfi nedenlerle değil terör odaklarını yok etmek için girmiştir. Burada konu siyaset değil ülke güvenliğidir.
102
Cevapla
medimagazin
Sayın Editör bir Medimagazin takipcisi olarak yukarıdaki haberin yanında aşağıda linki verilen haberi de tarafsız yayıncılık gereği sitenizde görmek isterim... BASIN AÇIKLAMASI Bu sabah “Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi” üyelerinin, yaptıkları açıklama temel gösterilerek göz altına alındıkları ve Türk Tabipleri Birliği Genel Merkezinde polis tarafından arama yapıldığı haberi ile güne başladık. Türk Tabipleri Birliği kurumsal düşüncesini ifade etmek nedeni ile yargının, tüm Merkez Konseyi Üyelerinin gözaltına alınması yoluyla bir tasarrufta bulunması, kamu kurumu niteliği taşıyan bir meslek örgütünün söz söyleme, fikir ifade etme hakkına karşı orantısız bir cezalandırma çabası olarak tarihe geçecektir. Düşüncelerinden ve onları ifade etmesinden dolayı hiç kimsenin, hiçbir meslek örgütü ve onun yöneticilerinin hukuk aracılığı ile baskı altına alınmaması gerektiği evrensel kabul gören bir değerdir. Türk Dişhekimleri Birliği olarak, sağlık alanında toplum sağlığı için yan yana çalışmalar yürüttüğü Türk Tabipleri Birliğinin bu tarzda bir baskıya maruz kalmasını kabul etmiyor ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin bir an önce serbest bırakılarak, yapılmak istenen soruşturmanın çağdaş hukuk normlarında gerçekleştirilmesini diliyoruz. Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu http://www.tdb.org.tr/icerik_goster.php?Id=2874
90
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir