Medimagazin logo

37 günlük bebekleri ölen aileden hastaneye 'ihmal' suçlaması

Ankara'da yaşayan Ebru-Ramazan Görgülü çiftinin bebekleri Ahsen Ada, öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle götürüldüğü hastanede muayene edilerek evine gönderildikten 3 gün sonra 37 günlükken yaşamını yitirdi. Ailenin şikayeti üzerine bebeğin ölümünde ihmali olduğu iddia edilen doktorlar G.Ö. ve T.D. hakkında soruşturma izni verildi.
37 günlük bebekleri ölen aileden hastaneye 'ihmal' suçlaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Ev kadını Ebru (27) ve apartman görevlisi eşi Ramazan Görgülü'nün (28) üç çocuklarından en küçüğü 34 günlük Ahsen Ada, geçen 20 Mart'ta aşı yapıldıktan 3 gün sonra 23 Mart'ta rahatsızlandı. Çift, öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle bebeklerini Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi acil servisine götürdü. Burada doktor G.Ö. tarafından muayene edilen Ahsen Ada, iddiaya göre herhangi bir tahlil yapılmadan, önemli bir şeyinin olmadığı söylenerek eve gönderildi. Ertesi gün sabaha karşı rahatsızlanan Ahsen Ada, tekrar aynı hastaneye götürüldüğünde durumunun ciddi olduğu belirtilerek, Ankara'ya sevk edildi. Yolda kalbi duran minik Ahsen Ada, Doktor Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ahsen Ada, 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

Ebru ve Ramazan Görgülü çifti, bebeklerinin ölümünde Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi acil servisinde görevli doktorların ihmali olduğunu iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Şereflikoçhisar Kaymakamlığı, Ahsen Ada bebeği muayene eden doktor G.Ö. ve acil serviste görevli diğer doktor T.D. hakkında soruşturma izni verdi.

'SABAH UYANDIĞIMDA NEFES ALMIYORDU'

Anne Ebru Görgülü, kızının aşı olduktan 3 gün sonra rahatsızlandığını, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Doktor sadece göğsünü dinledi. Kan almadı, tahlil yapmadı, röntgen çekmedi. Bir şeyi olmadığını söyleyerek gönderdi. Bol bol anne sütü vermemizi önerdi. Gece saat başı kontrol ettim, ateşi yoktu; ama öksürüğü vardı. Sabah eşim işe gitti, ben de sevmek için kucağıma aldığımda baktım eli ayağı bomboştu. Ben o korkuyla öldü sandım, komşuları çağırdım. Hemen ambulans çağırdılar. O korkuyla anlamadım; ama nefesi çok derinden alıyormuş. Bizi hastaneye götürdüler. Orada önceki gün muayene eden doktor karşıladı bizi. Müdahale odasına aldılar, bilgi vermediler. Röntgen çektiler, kan aldılar. Büyük ihtimalle akciğerindeki enfeksiyonu gördüler; ancak bize bir şey söylemeden, önlem amaçlı Ankara'ya sevk edeceklerini söyleyerek gönderdiler."

'BİR GÜN ÖNCE ANLASALAR ÇOCUĞUM YAŞAYACAKTI'

Ankara'ya giderken ambulansta bebeğinin kalbinin durduğunu anlatan Ebru Görgülü, "Ambulansta doktor yoktu. Eşimi de ambulansa almadılar. Onun yerine sivil mesaisi bitmiş bir personeli alıp Ankara’ya götürdüler. Yolda giderken 'kalbi durdu' dediler. En yakın hastaneye götürdüler, orada müdahale yapıldı. Başka bir ambulansla Doktor Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne götürdüler. Acilde bütün tahlilleri yapıldı, 'yoğun bakıma alınacak' dediler. Zatürre ve menenjitten şüphelendiler. Bizim o gece evde kalmamız enfeksiyonu çok ilerletmişti. Bizi bir gün önce göndermiş olsalardı ya da anlasalardı çocuğum yaşayacaktı. 2 gün yattı yoğun bakımda sonra vefat etti" dedi.

'İHMAL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'

Anne Görgülü, "Adalet yerini bulsun istiyorum. İhmal olduğunu düşünüyoruz. O gün kan alınsaydı, enfeksiyonu çıkacaktı. Her şeyden önce geç kalınmayacaktı, benim kızım için çok geç kalındı. Şimdi benim kızım için otopsi isteyecekler. Bu da bizim için çok ağır. Bir tarafımız hep eksik, mutlu değiliz. Ben gereken yerlere bütün şikayetimi yaptım, ölen öldüğü ile kalmasın istiyorum" diye konuştu.

Baba Ramazan Görgülü de "Doktor ihmalinden dolayı bebeğimizi kaybettik. Çok acı bir durum. Eğer önlemler alınsaydı, gereken tahliller yapılsaydı çocuğum halen yaşıyor olacaktı" dedi.

sorusturma
sereflikochisar devlet hastanesi
sağlık hukuku
Yorum (1)
Nilgün Yalçın
Benim önerim; 3 ayın altında olup öksüren her bebeğin pediatristin olduğu bir merkezde yatırılarak izlenmesidir. Durumları çok çabuk değişebiliyor ne yazık ki...
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir