Medimagazin logo

Aşı karşıtı kitap basan yayınevinin sahibi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Aşı karşıtı yayıncı Tevfik Rauf Baysal, Covid nedeniyle hayatını kaybetti. Baysal'ı aşı olmamaya, aşı karşıtı açıklamaları nedeniyle meslekten geçici olarak alıkonulan Dr. Ümit Aktaş'ın ikna ettiği iddia ediliyor.
Kaynak: AA
Aşı karşıtı kitap basan yayınevinin sahibi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti
Tevfik Rauf Baysal
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Baysal'ın sahip olduğu yayınevi, aşı karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Dr. Ümit Aktaş'ın ve Canan Karatay'ın da kitaplarını basıyordu.

 

 

Onu aşı olmamaya ikan eden kişinin de Aktaş olduğu iddia edilmişti. Yayınladığı taziye mesajında Baysal'dan ''can dostum'' diye bahseden Aktaş, ''Biz seninle sadece kitapları değil bir davayı da paylaştık'' dedi.

 

 

Annesi öldü, eşi ve ailesi entübe edildi

Bir ay önce annesi corona virüse yenik düşen Baysal'ın eşi, eşinin anne ve babası da entübe edildi. Eşi ve annesinin hastanede tedavileri devam eden Baysal, eşinin babası ile aynı gün hayatını kaybetti.

 

 

2 ay önce baba oldu

Baysal'ın 2 ay önce bebeği dünyaya gelmiş, yalnızca 10 gün görebilmişti

Vefatın ardından taziye mesajları yayınlandı

Baysal'ın vefatı, Türkiye Yayıncılar Birliğinin sosyal medya hesabından "Üyemiz, Hayy Kitap'ın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Rauf Baysal vefat etmiştir. Tüm sevenlerine, ailesine ve yayıncılık dünyasına başsağlığı dileriz" ifadeleriyle duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Doç. Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz da Baysal'ın vefatının ardından, "Rauf Baysal tanıdığım en ilkeli, ahlak sahibi insanlardandı. Hayy Kitap ile yayıncılığa yeni bir seviye getirdi. Şeyh ile Hükümdar onun teşvikleriyle ortaya çıkmıştı. Rabb'im gani gani rahmet eylesin, eşi ve bebeğine şifalar nasip etsin" açıklamasında bulundu.

Yönetmen Semih Kaplanoğlu da "Kuşadası'ndan komşumuz, İzmir Atatürk Lisesi'nde öğretmenim Haluk Baysal'ın oğlu sevgili arkadaşımız Rauf Baysal'ı kaybettik. Onu sıcak gülümsemesi ile hatırlayacağız. Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun" dedi.

Yazar Leyla İpekçi ise "Ah Rauf Baysal, 1990'lardan beri gazetecilik yıllarımdan yayıncılık yıllarıma, yazarlıktan editörlüğe, yaz ramazanlarında nice sofralara, atalar tohumu organik tarım kimsenin derdi değilken Buğday Derneğinde toplantıdan toplantıya... Birlikte kitaplar da yaptık. Mekanın cennet olsun" paylaşımını yaptı.

Tevfik Rauf Baysal'ın cenazesi Kuşadası Adalızade Mezarlığı'nda  toprağa verildi.

 

 

rauf baysal
aşı karşıtı kitap
dr.ümit aktaş
kovid-19
Yorum (8)
Abdullah Yıldırım
Geçen hafta bir tanıdığım Balıkesir -İvrindi civarlarında bir lokantada Canan Karatay'ı tiryakilere taş çıkartacak şekilde sigara içerken görmüş. Başkalarına tavsiyelere gelince bir sürü öneri.....
11
Cevapla
Dr. Yüksel
Aşı konusunda sağlık bakanlığının aksi açıklama yapanlar hakkında ölüme sebebiyet vermek iddiasıyla dava açılmalı.
11
Cevapla
uzman
Sevda SARIKAYA ya cevap tır. Herşeyden önce Allah rahmet eylesin çok üzücü Allah ailesine sevdiklerine sabır versin. Şimdi 1 doktor aşı karşıtıyken, 5 bin doktor aşı yanlısıyken; birisinin ben doktorun biri aşı karşıtı diye aşı olmadım demesi inandırıcı değil. Aşı karşıtı olmak İçin dr olmaya da gerek yok, aşı karşıtlarının çoğu dr olmadığı gibi çoğu da sağlıkçı da değil. Herkesi bilime inanmaya ve yüzünü sadece ve sadece bilime dönmeye davet ediyorum
17
Cevapla
uzman
Allah rahmet eylesin, Basılan bu kitaptan etkilenip aşı olmayıp ölenlere de başsağlığı diliyorum.
5
Cevapla
uzman
Allah rahmet eylesin, Bir insan her türlü ölebilir. Kalp krizinden olür Trafik kazasından ölür Kanserden ölür Üstüne meteor taşı düşer ölür Yürürken çukura düşer ölür Üstüne uçak düşer ölür Suriye’den roket atılır üstüne düşer ölür ………… Hepsi kabül edilebilir. Ama aşısı olan covid ten aşı olmadığı İçin ölmek kabül edilemez
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir