Medimagazin logo

Bakan Yardımcısı: 'Performans sistem altyapısının çalışmalarını yürütüyoruz'

Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Hacettepe Üniversitesi Genç Liderler Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Sağlıkta Türkiye’ başlıklı panele katıldı
Bakan Yardımcısı: 'Performans sistem altyapısının çalışmalarını yürütüyoruz'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şuayip Birinci, panelde yaptığı konuşmada, sağlıkta bilişimin ve dijitalleşmenin önemini vurguladı. Sağlığın artık devletler için stratejik sektörlerin en başında geldiğini söyleyen Birinci, “Bu noktada biz sağlık yöneticilerine büyük işler düşmektedir. Sağlık yöneticileri böylesine önemli stratejik hizmet alanını yönetirken dünya ile entegrasyonunu yüksek seviyede gerçekleştirmeli, teknoloji okuryazarlığını sağlık alanında fayda üreten bir şekilde konumlandırmalıdır. Nitelikli insan kaynağını inovatif düşünce yapısıyla harmanlayamayan toplumların sağlık hizmetinde geri kalacaklarına şüphe yoktur. Bizler bugün, inovatif düşünce ekseninde, Sayın Bakanımızın verdiği hedefler doğrultusunda sayıdan değere yolculuk yapıyor, yapay zeka modellerinin desteği ile değere kıymet veren bir ödeme ve performans sistem altyapısının çalışmalarını yürütüyoruz” dedi.  

Dünyadan örnekler vererek Türkiye’nin sağlıkta geldiği noktayı veriler eşliğinde anlatan Bakan Yardımcısı Birinci, sağlıkta en yüksek memnuniyet sağlayan ülke olduğumuzu ifade etti ve Sağlık Bakanlığının e-Nabız, Teletıp Sistemi, Sağlıkta İstatistik ve Nedensel Analizler, Mekansal İş Zekâsı, Kronik Hastalık Yönetimi, e-Triaj uygulaması gibi bilişim projelerini anlattı. Birinci “2019 yılında hedefimiz, e-Nabız Sistemi’nin yapay zekâ uygulamalarıyla ürettiği kişiye özel sağlık durum bilgisinin, vatandaşımıza otomatik gönderilmesini sağlayarak sağlığı korumak ve hastalıklara karşı bireysel duyarlılığın artışına aracılık etmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu. 

Sağlık turizminde en çok sağlık turisti alan ülkeler arasında üçüncü sırada olduğumuzu dile getiren Birinci, “Konumumuz ve verdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesi açısından bu alanda zirve olmak bizim ülkemiz için zor değil. USHAŞ (Uluslararası Sağlık Hizmetleri) ile bu ivmenin güçleneceğine ve ülkemizin beklenen katma değeri kazanacağına inanıyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarını yürüttüğümüz dijital altyapıyı da tamamlamak üzereyiz” dedi. 

Obezite ile mücadelenin daha sıkı ve ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Birinci, teknoloji odağında sağlık okuryazarlığının gelişmesinin bu konuda hayati önem taşıdığını söyledi.

Panelin ardından katılımcılara plaket takdimi yapıldı.

hacettepe üniversitesi
şuayip birinci
uluslararası sağlıkta türkiye
sağlık yöneticileri
sağlık okuryazarlığı
Yorum (5)
Dr
Dünya da sağlığa bütçeden ayrılan paya oranla en fazla hizmet ve memnuniyet üreten ülkeyi eminim daha az harcayıp daha çok ve büyük işler yapıyoruz eminim. Avrupa ve abd de 100 tl performans karşılığı ameliyat yapan dr yok . Maliyetleri düşüren bu
24
Cevapla
Dr
Dr emeği ucuzlatilarak sürümden kazanma mantığı ile gelinen nokta . Patlamış gereksiz ameliyat sayısı . Nitelikli cerrahın doğum hekiminin özele kaçışı .eğitici azalmasi kalitesi dusmesi .sonuçta niteliksiz uzmanlık eğitimi . 15 yıl sonra ameliyat yapacak güvenilir cerrah olmamasi.15 yıl sonra işi bilen nadir cerrahın 20 bin dolar ortalama fiyatlarla özelde ameliyat yapar olmasi .gelecek öngörü m
34
Cevapla
Doc
Eğitim arastirmada.çalışıyorum Liyakat siz atamalar la . Haketmeyenlerin yükselişi .işi bilenlerin kadro alamamasi ve istifa etmesi vs gibi nedenlerle gelinen seviye beni korkuttu .başıma birsey gelirse diye a plus özel sağlık sigortası yaptırdım.
30
Cevapla
Erkan karagöz
Performans nerede
15
Cevapla
m. murat
Tarih boyunca süregelmiş emek sömürüsü çarkı... Altta kalan sağlıkçıların canı çıkıyor, kaymağını da bu üst düzey idareciler yiyor. Oluşan kaymak ne peki? Dolgun maaş, makam-mevki, bu tür reklamlarla ileriye dönük yatırım amaçlı siyasi rant...vs.
37
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir